Betrouwbare, veelzijdige titratoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
31 maart 2023
Article image of: Betrouwbare, veelzijdige titratoren

Sinds enige tijd is Salm en Kipp distributeur van SI Analytics titratoren en buretten, een merk van Xylem, voorheen bekend als SCHOTT-instrumenten. Dit merk staat al 40 jaar bekend om hoogwaardige zuigerburetten, titratoren, monsterwisselaars en software.

Titratie is een klassieke, beproefde techniek voor de kwantitatieve bepalingen die vanwege de eenvoud en hoge nauwkeurigheid in zwang blijft. Het productportfolio van SI Analytics reikt van de eenvoudige TITRONIC 300 pistonburet voor eenvoudige doseertaken en handmatige titratie tot de TitroLine 7800 met monsterwisselaar TW 7200 / TW 7450 en TitriSoft-software voor complexe titratietaken. Ook voor Karl Fischer-titratie zijn er diverse mogelijkheden, zoals een Headspace-oven en monsterwisselaar, ideale hulpmiddelen voor coulometrische Karl Fischer-titratie. De headspace-oventechniek maakt de scheiding mogelijk van het te titreren water van vloeibare, vaste en pasteuze monsters. De bepaling van het watergehalte is van groot belang bij de kwaliteitsborging.

De SI Analytics titratoren worden gebruikt in alle sectoren van de industrie, zoals de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, onderzoek, onderwijs, en in water- en milieulaboratoria. Alle apparaten vormen een perfecte combinatie met de software, en zorgen samen met de innovatieve functies voor een efficiënte en prettige bediening. De specialisten van Salm en Kipp kunnen adviseren om de juiste configuratie voor een bepaalde toepassing te bepalen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark