Behr prominent aanwezig tijdens Labtechnology 2017

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Tijdens deze laboratorium beurs presenteren wij u de complete lijn van natchemische instrumentatie van behr-Labor Technik. Het onderstreept de goede samenwerking van de afgelopen 12 jaar. Wij tonen u de gehele werkwijze voor de stifkstofbepaling volgens de Kjeldahl methode en diverse extractie technieken.

Klassieke apparatuur, echter deze zijn nog steeds prominent in laboratoria terug te vinden. De InKjel infrarood-snel ontsluitingssystemen verwarmen het monster gelijkmatig, waardoor al direct 30% tijdwinst kan worden genoteerd ten opzicht van bijvoorbeeld bestaande aluminium destructie units.

De Inkjel series kunnen gebruik maken van diverse reactiebuizen, zodat naast de standaard reactiebuis van 250 ml ook buizen van 500 ml en 750 ml kunnen worden ingezet. De InKjel serie voldoet mede hierdoor ook aan de eisen voor oppervlakte-water-en afvalwateranalyse.

Met de programmeerbare InKjel systemen kunnen tot 99 destructie programma’s worden geprogrammeerd. Elk programma kan 10 temperatuurstappen omvatten, waardoor de destructie van moeilijke en schuimende monsters nog steeds snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Hete zure dampen die vrijkomen tijdens destructie worden door de Behrosog gekoeld en geneutraliseerd.

Een ander belangrijk onderdeel voor de stikstof bepaling is het gebruik van stoomdestillatie technieken. De meest voorkomende stoom destillator is uitgerust met een programmaregeling, die automatisch de toevoer van water en natronloog toedient en ook de afzuiging van gedestilleerde monsterresten regelt. Indien gewenst kan men ook het boorzuur automatisch toevoegen en zelfs de complete titratie automatisch afwerken. Om monster codes en andere gegevens toe te voegen is de SoftKjel software zeker een aanrader.

Een andere traditionele analyse is die van het scheiden van een vloeibare component uit een vaste stof. Een voorbeeld is de vetbepaling van een voedingsproduct en is algemeen bekend onder de naam Soxhlet. Behr heeft hiervoor de zeer gebruikersvriendelijke serie R behrotest voor ontworpen.

U kunt extractiebuizen van 30 ml tot 1000 ml inzetten en een enkelvoudige unit gebruiken dan wel een hele serie tot maximaal 8 monsterplaatsen. Wellicht minder bekend zijn de extractietechnieken Twisselmann en Randall. Beide extractie technieken hebben zo hun voordeel en zijn vaak sneller als de traditionele Soxhlet.

Nieuw op de beurs is de CF serie voor de semi-automatische analyses van ruw vezel. De bepaling voor ruwe vezel is een verplichting en apparatuur is ontworpen volgens standaard methodes, zoals beschreven in ISO6856:2000.

Voor de totale vet analyse is vaak ook een extra hydrolyse stap vooraf nodig en deze is beter bekend als Weibull and Stoldt methode.

Kijkt u naar de dia presentatie voor een goed beeld en kom langs zodat u de apparatuur kunt bekijken tijdens uw bezoek.

Laat u informeren naar de prijzen en mogelijkheden en u zult verbaasd zijn naar het aantrekkelijke prijsniveau van deze oerdegelijke Duitse instrumentatie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Anaspec Solutions BV

Anaspec Solutions B.V. is de directe gesprekspartner van de Benelux voor onze fabrieken, Q-Interline SA, Behr GmbH, ABB BV, Magritek GmbH, SpecFIT Instruments en Zeiss. Anaspec Solutions B.V. is een... Lees meer