Begin nu met CLP-GHS identificatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Het succes van nieuwe regelgeving is mede afhankelijk van hoe eenvoudig deze te implementeren is. Zo zien we ook dat de toepassing van labelling conform het Classification, Labelling and Packaging-Globally Harmonized System (CLP-GHS) op laboratoria soms achterwege blijft, omdat het omslachtig is om deze labels te maken.

CLP-GHS is een systeem voor de indeling en labelling van chemische substanties ontwikkeld op vraag van de Verenigde Naties. Het voornaamste doel van dit systeem is het overeenstemmen van de aanduiding van chemische stoffen/substanties over heel de wereld. GHS zal het HSID labelling systeem volledig vervangen. Dat betekent dat de gevaar aanduidingen met de oranje vlakken, samen met de R + S zinnen zijn verdwenen. Deze zijn volledig vervangen worden door de nieuwe symbolen in ruitvorm, inclusief andere waarschuwingszinnen gebaseerd op risico’s (H(azards) + P(recautions)-zinnen). GHS kan al worden toegepast sinds 21 januari 2009.

Om het voor u eenvoudig te maken de chemicaliën op het laboratorium te labellen conform het CLP-GHS systeem, heeft Brady een CLP/GHS-starterskit samengesteld. Hiermee worden snel en eenvoudig, conform de CLP-GHS richtlijnen, labels geprint om flessen, buisjes en potten met chemicaliën volgens de regelgeving te identificeren. Deze labels voor CLP-GHS zijn verkrijgbaar in 2 materialen, glanzend polypropeen of wit papier.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark