ACCQPREP SFC: groene preparatieve SFC voor chirale of achirale zuiveringen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ACCQPREP SFC: groene preparatieve SFC voor chirale of achirale zuiveringen
Article image of: ACCQPREP SFC: groene preparatieve SFC voor chirale of achirale zuiveringen
Article image of: ACCQPREP SFC: groene preparatieve SFC voor chirale of achirale zuiveringen

Een belangrijk principe voor groenere chemie en processen bestaat erin optimaal te voldoen aan de behoefte en de overmaat tot een minimum te beperken.

Preparatieve SFC, met in het bijzonder de ACCQPrep SFC van Teledyne ISCO, vermindert het gebruik van organische oplosmiddelen aanzienlijk. Koolstofdioxide vervangt immers het zwakke oplosmiddel dat in traditionele normale fase chromatografie wordt gebruikt.

Bovendien daalt de hoeveelheid oplosmiddel die uit de gezuiverde verbindingen wordt verwijderd aangezien gasvormig CO2 wordt gescheiden van het mengsel in de gepatenteerde GLS (Gas Liquid Separator).

Tot slot kan koolstofdioxide, dat door andere processen wordt gegenereerd en opgevangen, een tweede leven krijgen binnen deze scheidingstechniek.
De doelstellingen van de groene chemie worden bovendien bevorderd door gebruik te maken van twee gepatenteerde ontwikkelingen door Teledyne ISCO. Enerzijds is er de ‘Focused Gradient Generator’ die voor snelle, efficiënte en reproduceerbare gradiënten zorgt waarbij het onnodige gedeelte van het gradiëntprofiel wordt geminimaliseerd. Anderzijds is er de ‘stacked injection tool’ waarbij de monsterbelading wordt gemaximaliseerd om meer te kunnen zuiveren in minder tijd.

Het gebruik van gerichte gradiënten elimineert de noodzaak van meer dan 70% van het standaard gradiëntprofiel waarbij de verbinding niet over de kolom beweegt. Geoptimaliseerde gradiëntmethoden maximaliseren de efficiëntie door zuivering met een grotere monsterbelading mogelijk te maken. Tegelijkertijd worden het afval en de hoeveelheid gebruikte oplosmiddelen tot een minimum beperkt. Niets dan voordelen dus, bovenop de tijdsbesparing die het de gebruiker oplevert.

Afvalvermindering met behoud van productiviteit door innovatieve chromatografie en dit terwijl de levenskwaliteit op onze planeet verbetert… daar tekent toch iedereen voor?

Meer op onze website icon.arrow--dark

Geschreven door

BRS

Innovatieve instrumenten voor analyse en synthese Onze groep is een leverancier van wetenschappelijke apparatuur. Onze klanten zijn werkzaam op het gebied van analytische chemie, procesindustrie en life-science laboratoria. In deze sectoren vertegenwoordigen wij een aantal internationale... Lees meer