Vijf voordelen van een koperen CO2-incubator

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Vanwege de bacterie- en schimmeldodende eigenschappen van koper kiezen steeds meer celcultuurprofessionals voor een incubator met een 100% puur koperen binnenkant. We beschrijven in dit artikel vijf redenen waarom de keuze voor een koperen interieur een verstandige keuze is voor onderzoek met waardevol celmateriaal.

1 Puur koper is bewezen effectief tegen contaminatie
De anti-microbiologische eigenschappen van koper elimineren de kans op contaminatie in een broedstoof snel en effectief. Onderzoek* waarin verschillende legeringen koper en RVS zijn getest op hun bacteriedodende eigenschap, laat zien dat niets in de buurt komt van de resultaten met 100% koper.

2 Minimaal en effectiever onderhoud
Bij het schoonmaken van de CO2 Incubator is geen desinfectiemiddel nodig en het onderhoud is minimaal. Hierdoor komen personeel en culturen niet in aanraking met chemische middelen of UV-licht.

3 De anti-microbiologische eigenschappen werken altijd
De eigenschappen van koper zorgen voor een constante bescherming tegen contaminatie. Iedere dag, de hele dag door.

4 Hoe ouder hoe effectiever
De effectiviteit van 100% koperen interieurs verbetert naarmate de oppervlakte oxideert met een zichtbare aanslag. Bij koper dat enigszins verouderd is zijn er koperionen aanwezig die contaminerende micro-organismen uitschakelen.

5 Veiligheid voor cellen
Koperdeeltjes blijven op de oppervlakte en vormen dus geen gevaar voor kostbaar celmateriaal dat in kweekbakjes op koperen planken in de incubator ligt.

Bent u op zoek naar een koperen CO2 Incubator? Vraag onze verkoopadviseur naar meer informatie.

Bron: Dit artikel is een vertaling van de SmartNote ‘5 reasons for copper incubators’ van Thermo Scientific.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vijf voordelen van een koperen CO2-incubator

Poly Temp Scientific B.V.

Leverancier van algemene laboratorium apparatuur met aanvullende servicediensten als onderhoud, reparatie en validatie. Lees meer