Twee nieuwe instrumenten en nieuwe software van Lamy

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Twee nieuwe instrumenten en nieuwe software van Lamy

De Franse fabrikant Lamy Rheology trapt 2019 fanatiek af met de lancering van twee nieuwe instrumenten én een nieuw softwareprogramma.

Het eerste nieuwe instrument is de First Pro Plus. Deze viscometer beschikt over een 7 inch touchscreen, heeft een PT100-sensor die temperaturen tussen de -50 en 300 graden kan bepalen en kan data direct opslaan op een in te pluggen USB-stick. Het apparaat heeft de motorspecificaties van de First Plus met programmeerbare functies van de RM100 Plus. De First Pro Plus is geschikt voor gebruik in tal van sectoren. Van de voedselindustrie tot aan de bouwsector.

Het tweede instrument is de DSR 500. Deze rheometer is eveneens uitgerust met een 7 inch touchscreen. Het apparaat, dat werkt met ingestelde afschuifsnelheid en schuifkracht, presenteert een directe curve op de display en beschikt over een geïntegreerde temperatuursonde. Het instrument is daarnaast is in staat om rapporten rechtstreeks naar een printer te sturen, zonder de tussenkomst van een computer.

De nieuwe software die Lamy heeft ontwikkeld heet RheoTex. Het vervangt Visco RM, Rheomatic en Tex’an Drive. Met de nieuwe software kunnen methoden worden gemaakt en opgeslagen en gegevens van instrumenten eenvoudig worden overgedragen en verwerkt. Daarnaast reguleert de software de temperatuurhelling van instrumenten en maakt het gebruik van wiskundige hulpmiddelen voor data-analyses.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Twee nieuwe instrumenten en nieuwe software van Lamy

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer