Chronect Quantos: nieuw tijdperk in labautomatisering

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Chronect Quantos: nieuw tijdperk in labautomatisering

In samenwerking met Axel Semrau®, Mettler toledo, Jüke Systemtechnik GmbH en Trajan Scientific and Medical is een unieke ontwikkeling voor automatisering in de laboratoriumomgeving ontwikkeld: De volledig geautomatiseerde poederdosering – Chronect® Quantos – vult de automatische monstervoorbereiding aan met verdere stappen die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd.

De exacte doseer- en weegtechnologie Quantos van Mettler toledo is geïntegreerd in de automatische monstervoorbereiding via Chronect® Bionic – een multidimensionaal werkende robot. Een nauwkeurig gedefinieerde hoeveelheid poeder, van 1 mg tot enkele grammen, wordt automatisch en met hoge precisie voor verdere verwerking afgegeven. Chronect bionic plaatst een van de 32 poederdoseerkoppen direct in het Quantos poederdoseersysteem. Deze bestaat uit de doseermodule Quantos en een Mettler toledo balans. Chronect bionic verwijdert de gewenste flacon uit het XYZ robotsysteem en plaatst deze onder de doseerkop Quantos. De benodigde hoeveelheid poeder wordt dan automatisch met hoge precisie en betrouwbaarheid gewogen. De flacon wordt vervolgens teruggezet in het XYZ robotsysteem voor verdere verwerking. Veilige en efficiënte vloeistofbehandeling kan hier worden uitgevoerd. De controle wordt gedaan met de gevestigde software CHRONOS.

Deze nieuwe oplossing is de perfecte aanvulling op de XYZ-robotsystemen en doorbreekt hun beperkte werkbereik. Chronect bionic neemt zowel tijdrovende als onaangename werkstappen over. De uitvoering is nauwkeurig en vermindert de bronnen van fouten in de monstervoorbereiding.

Dankzij de innovatieve weeg- en doseertechnologie van Mettler toledo kunnen zeer dure en/of zeer giftige stoffen met de hoogste precisie en een herhaalbaarheid van 1 mg worden gedoseerd. De oplossing is ideaal voor het wegen van fijne, schilferige, statisch geladen, verdichte, verdichte, korrelige en heterogene stoffen. De doseertechniek heeft een unieke precisie en maakt het mogelijk om snel en automatisch containers van verschillende afmetingen en containers van bijna elk type te vullen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Chronect Quantos: nieuw tijdperk in labautomatisering

Axel Semrau GmbH

Chronect your Lab – waar monstervoorbewerking en analyse één zijn. Al meer dan 39 jaar heeft Axel Semrau ervaring in de distributie en ontwikkeling van systeemoplossingen voor chromatografie en massaspectrometrie.... Lees meer