Vaccinatiemotor

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vaccinatiemotor

Vincent Hentzepeter | hoofdredacteur

Mondkapjes in het lab het nieuwe normaal? Je zou het haast denken als je de cover van dit nummer bekijkt. Genomen in de schitterende, net opgeleverd laboratoria van IMOMEC, het materiaalinstituut van UHasselt. Maar wat een gedoe weer. Mochten we wel of niet langskomen? De fotograaf was ervan overtuigd dat — de richtlijnen lezende — hij eerst 10 dagen in België in quarantaine moest, alvorens zijn fotoshoot te kunnen doen, om daarna terug in Nederland weer eens 10 dagen in quarantaine te gaan.

“Als je maar binnen 24 uur vanuit Nederland weer terug bent uit België!”
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur

Geen optie! De woordvoerdster van UHasselt zei dat alles gesloten was voor externen, ze kon geen uitsluitsel geven wanneer we eventuele foto’s konden maken. Tja, lastig: een tekst kan nog telefonisch, foto’s maken nog altijd niet. Contact opgenomen met Interscience, die dit prachtige project met een pyrolyse-opstelling en gekoppelde GC-MS met quadrapool opleverde bij het IMOMEC voor hun biomassaonderzoek. Bij Interscience pendelen ze al een jaar heen en weer tussen Louvain-La-Neuve en Breda. Van die zijde werd me verzekerd dat het wel mocht. Als je maar binnen 24 uur vanuit Nederland weer terug was uit België. Ik had er beter direct een telefoontje aan kunnen wagen, want zoekend op internet is nergens eenduidig te vinden aan welke richtlijnen je je moet houden en een fikse boete kunt voorkomen.

Na contact met de veiligheidsadviseur van IMOMEC tenslotte — die bevestigde dat één persoon inderdaad gewoon foto’s kon komen maken — slaagden we er toch nog in deze cover veilig te stellen. Gedoe, maar waar wij als uitgever door de beperkingen tegenaanlopen is klein leed bij al die sectoren die al maanden of zelfs ruim een jaar niets meer mogen en radeloos zijn. Om niet te spreken van al diegenen die behoorlijk ziek werden van Covid-19 – waaronder mensen binnen onze organisatie – of erger. Haast niet voor te stellen dat we vorig jaar maart dachten dat de wegens corona uitgestelde LABORAMA 2020 gewoon in juni door kon gaan.

“LABORAMA 2021 gaat toch een beetje door in deze special”
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur

Niet dus, en ook niet in juni 2021, nog ongelofelijker. Toch gaat de beurs nog een beetje door in deze editie in de vorm van onze LABORAMA 2021 special met topnoviteiten van diverse exposanten die anders dit jaar op de beurs gestaan hadden. Ik zeg: lezen die special, want er zijn een aantal prachtig nieuwe technologieën op de markt gekomen die u graag in het echt had willen aanschouwen.

Nog even geduld daarvoor, want als de vaccinatiemotor eindelijk op stoom komt, kunnen we als het goed is eind september in de Jaarbeurs eindelijk weer eens naar een echte beurs. Een nieuwe nog wel: LabNL van FHI. Hopelijk over een paar weken in mijn volgende column daaromtrent meer zekerheid. Ik zeg niet voor niets ‘als het goed is’. Maar laat ik optimistisch blijven. De prognose is goed. Met de miljoenen vaccinaties die de komende twee maanden gezet moeten gaan worden, ziet het er echt naar uit dat de 1,5 meter-economie spoedig tot het verleden zal behoren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark