Food & Beverage online kennisweek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Food & Beverage online kennisweek

Het laboratorium is een belangrijke factor binnen de voedingsmiddelenindustrie. Niet alleen is het lab van belang in de R&D fase, bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook onderwerpen als voedselveiligheid, kwaliteit en voedselauthenticiteit zijn aan de orde van de dag.

Tijdens de Food & Beverage online kennisweek vertellen experts in dit vakgebied onder meer over innovatieve analyse technieken, analyse van oliën, vetten, allergenen en pathogenen en het monitoren van de productielijn.

Op woensdagmiddag zal Arjen Gerssen van Wageningen Food Safety Research meer vertellen over de voedselveiligheidslaboratoria van de toekomst. De technologische ontwikkelingen op het gebied van drones, smartphones en ook de ontwikkelingen in draagbaarheid van de huidige laboratoriumapparatuur zorgen ervoor dat de toekomst van analyse en onderzoek sterk gaat veranderen. Arjen zal het onder meer hebben over de inzet van deze nieuwe technologieën, welke het uitvoeren van metingen makkelijker én veiliger kan maken. Zo zijn smartphones bijvoorbeeld uitstekend te koppelen met allerlei detectietechnieken en kunnen drones bij een calamiteit metingen uitvoeren, zonder dat medewerkers het veld in hoeven.

Deze online week vindt plaats van 10 t/m 12 november. Alle sessies worden aangeboden in de vorm van webinars. Deze kunt u online, vanuit uw thuiswerkplek volgen. Aanmelden is gratis en u maakt zelf een selectie van de webinars die voor u interessant zijn. Bezoek nu de website voor het volledige programma.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Food & Beverage online kennisweek

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer