De zomer komt eraan, het is tijd om te koelen!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
99 bekeken Laatste wijziging: 5 juni 2023
Wij hebben de juiste Chiller
Wij hebben de juiste Chiller | Foto: Dijkstra Vereenigde
Article image of: De zomer komt eraan, het is tijd om te koelen!
Thermisch beeld van COOL-CARE® dat de condensor koel houdt op een rotavap | Foto: Dijkstra Vereenigde
Article image of: De zomer komt eraan, het is tijd om te koelen!
Keep it cool | Foto: Dijkstra Vereenigde

Loopt de temperatuur te hoog op? Koel je apparaten met de koelers van Van Der Heijden Labortechnik! Nu ook met het milieuvriendelijke, natuurlijke koelmiddel R290.

Uit het koude oosten, uit Dörentrup in Duitsland, komen de koelers van Van Der Heijden. Of je nu een kleine koeler nodig hebt, zoals de 180W circulatie-koeler die stromend water vervangt, of een water-water koeler van 150kW, Van Der Heijden maakt het. Naast een uitgebreide standaard range van koelers is het bedrijf sterk in maatwerk oplossingen. Betaalbare kwaliteit sinds 1974, ‘made in Germany’.

Natuurlijk is ook Van Der Heijden zich bewust van de impact op het milieu van koelmiddelen. In het kader van verlagen van de GWP (Global Warming Potential) van koelmiddelen is R290 beschikbaar voor koelers tot 1kW. Voor koelers van 1-12kW wordt R134a gebruikt en de krachtige koelers draaien op R449A. R290 (propaan) heeft uitstekende thermodynamische eigenschappen en een lage milieu-impact. R134a (tetrafluorethaan) is een fluorkoolwaterstof en R449A is een mengsel van fluorkoolwaterstoffen (HFC en HFO). Uiteraard zijn alle koelmiddelen CFC vrij.

Het meest bekend zijn de ‘KÜHLMOBIL’ koelers van Van Der Heijden maar voor elke toepassing is een koeler leverbaar. Of het nu gaat om apparaten zoals een waterbad, rotatiefilmverdamper, destillatie opstellingen, Soxhlet en water destillatie unit of instrumenten zoals AAS/AES/ICP, HPLC/MS, electroforese en XRF/XRD het kan gekoeld worden. Het assortiment bevat waterkoelers, chillers, rondpompthermostaten, water-water koelers, water-lucht koelers en split opstellingen. Graag bespreken wij de chiller passend bij uw applicatie en de bij u aanwezige faciliteiten.

Ga via de link hieronder naar onze webshop met meer informatie

Naar de webshopicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De zomer komt eraan, het is tijd om te koelen!

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer