Leer van experts over innovatieve analysetechnieken

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Leer van experts over innovatieve analysetechnieken

Experts delen hun verhaal over innovatieve analytische methoden tijdens LabAnalyse: de plek voor kennisuitwisseling rondom actuele analysemethoden binnen laboratoria.

Ontdek bijvoorbeeld de methode die KWR inzet om SARS-CoV-2 RNA aan te tonen in rioolwater. En de visie van Nostics over microbiologische diagnostiek met SERS Raman spectroscopie. Mis het niet en schrijf u in voor een bezoeken. Wij ontmoeten u graag op 23 november in de Kuip in Rotterdam.

Mobiele analyses
Dagelijks verstuurt u er berichtjes mee, belt u en checkt u het laatste nieuws. Maar een smartphone is veel meer dan dat. Het kan namelijk een alternatief zijn voor labapparatuur, omdat het draagbaar en oplaadbaar is. Ariadni Geballa-Koukoula geeft een overzicht van de wetenschappelijke en praktische uitdagingen voor het gebruik van smartphones om op locatie voedselkwaliteit te meten.

Meer ontwikkelingen op het gebied van mobiele analyses: Marco Blokland vertelt hoe u mobiele massaspectrometrie uitvoert en welke technologieën daarvoor nodig zijn. Hij bespreekt tijdens LabAnalyse de uitdagingen en oplossingen.

‘Every contact leaves a trace’
‘Every contact leaves a trace’ is het basisprincipe van de forensische wetenschap. Een dader laat op de plaats delict altijd sporen achter en neemt tegelijkertijd sporen mee. Voor het zoeken naar deze sporen en de daaropvolgende analyse wordt in een breed scala van forensische disciplines gebruik gemaakt van SEM/EDX. Alwin Knijnenberg van het NFI licht tijdens zijn presentatie toe hoe de resultaten als puzzelstukjes in de rechtszaal dienen.

Netwerk met vakgenoten
LabAnalyse bestaat naast een interessant lezingenprogramma ook uit een informatiemarkt. Maak kennis met de innovaties van diverse exposanten en netwerk na lange tijd weer persoonlijk met vakgenoten.

Gratis deelname
Deelname aan LabAnalyse is kosteloos als u werkzaam bent in of voor een laboratorium. Registreer u nu voor het LabAnalyse event op de website www.fhi.nl/labanalyse/

Geschreven door

Logo van:Leer van experts over innovatieve analysetechnieken

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer