IJskoud R&D-centre - Labinsights

IJskoud R&D-centre

icon.highlightedarticle.dark R&D
30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Unilever R&D blijft met regelmaat van de klok nieuwe R&D-centra openen, nu weer een duo-lab in het Verenigd Koninkrijk en Italië. In het Colworth Science Park (VK) en in Caivona (I) gaat de multinational zijn expertise op het gebied van vriezen, ingrediëntengebruik, en productie clusteren om nieuwe ijssoorten te ontwikkelen voor de merken Magnum, Cornetto, Frusi, Twister, Carte D& Or and Ben & Jerry& s. Het R&D-centrum biedt werk aan 130 onderzoekers. Een van de onderzoeksuitdagingen is ijs te ontwikkelen dat gezonder en toch lekker is. Het R&D-team richt zich daarom op het gebruik van natuurlijke ingrediënten (melk, fruit, granen), minimalisering van het vetgehalte en minder gebruik van suiker.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark