Cryogeen malen met de Freezer/Mill®

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Cryogeen malen met de Freezer/Mill van SPEX Europe. Vermaalt monsters direct ondergedompeld in vloeibare stikstof en is met name geschikt voor monsters die onder normale omstandigheden niet te vermalen zijn of monsters waarvan de samenstelling of structuur verandert door de warmte die ontstaat door conventioneel vermalen.Omdat de vials waarin het monstermateriaal gaat volledig afsluit, is de Freezer/Mill ook geschikt om vluchtig en gevaarlijk monstermateriaal te verpulveren.

De vermaler is programmeerbaar en slaat tot 20 door de gebruiker gedefinieerde maalprogramma’s op.

Werking
Het monster wordt in een speciale volledig afsluitbare Grinding Vial gebracht en ondergedompeld in vloeibare stikstof en bereikt op die manier cryogene temperaturen. Het monster wordt vervolgens verpulverd door een magnetisch staafje dat heen en weer wordt geslagen tegen twee stilstaande eindpluggen van de vial. Omdat de vial gedurende de gehele maalcyclus is ondergedompeld in vloeibare stikstof en dus cryogene temperaturen bereikt, blijven de belangrijke eigenschappen van het monster behouden.

Freezer-Millicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Cryogeen malen met de Freezer/Mill®

Instrument Solutions Benelux B.V.

Instrument Solutions is in 2000 opgericht en binnen de Benelux actief op de markt op het gebied van verkoop en service van analyseapparatuur en verbruiksmateriaal hiervoor.  Zij biedt met name oplossingen op het gebied... Lees meer