Zo houd je het meubilair in je lab veilig

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zo houd je het meubilair in je lab veilig

Voor een veilige werkomgeving moet je kunnen rekenen op een stevige basis. Waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen wil je niet gehinderd worden door een loshangende onderkast, een doorgehangen tafel of een zuurkast die niet goed afzuigt. Veiligheid op de werkvloer is een prioriteit. De correcte inrichting van een laboratorium zorgt voor een optimale procesflow en een beschermingsomgeving voor gebruiker en product. Met deze vijf diensten van INTOS Lab Solutions optimaliseer je jouw lab en blijft jouw werkomgeving veilig.

Herstellen
Een laboratorium waar gewerkt wordt raakt beschadigd, want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Door dit regelmatig te herstellen houd je de werkflow in je lab optimaal. Een paar kleine aanpassingen kunnen al genoeg zijn. Een los zittende kastdeur, een kraan die lekt of een klemmende lade zijn met de herstelservice zo opgelost.

Onderhouden
Kleine mankementen kunnen de oorzaak zijn van een uiteindelijk gevaarlijke situatie. Een ongeval wordt vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Om defecten te voorkomen is het van groot belang regelmatig onderhoud te plegen. INTOS Lab Solutions komt proactief bij je langs voor een periodieke onderhoudscontrole. Dit geldt ook voor het onderhoud, de reiniging en decontaminatie van de zuurkasten en LAF-kasten. Zo blijft je lab een veilige werkplek.

Renoveren
Voldoet je bestaande lab inrichting niet meer aan de behoeften op het gebied van veiligheid? Wanneer het meubilair in je lab aan vervanging toe is of wanneer de procesflow verandert zou je ook aan renovatie of reorganisatie kunnen denken. INTOS Lab Solutions denkt mee over hoe het bestaande meubilair hergebruikt kan worden, wat er aangevuld moet worden en welke meubels er aan vervanging toe zijn zodat de inrichting weer past in de behoeften.

Demonteren
Wanneer het tijd is voor verplaatsing, vervanging of verhuizing van het bestaande lab meubilair is het van groot belang om deze professioneel te laten (de)monteren. Met de demontatieservice ben je er zeker van dat dit veilig gebeurt.

Verplaatsen en verhuizen
Als meubels even niet nodig zijn of pas over een bepaalde tijd op een nieuwe locatie geïnstalleerd moeten worden, regelt INTOS Lab Solutions een tijdelijke opslag. Daarna wordt er op basis van een minutieuze planning gezorgd voor een professionele installatie, aansluiting en validatie op de nieuwe locatie. Zo ben je er zeker dat er een veilige werkomgeving gecreëerd zal worden die aansluit op iedere werkbehoefte.

INTOS Lab Solutions is aanwezig met een stand op het LabSafety Event op dinsdag 21 mei.

INTOS Lab Solutionsicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Zo houd je het meubilair in je lab veilig

INTOS Lab Solutions

INTOS is dé full service specialist voor interieurafbouw en inrichting van Laboratoria Lees meer