icon.article.dark Artikel

Volledig mobiele cleanroom, compleet met kleedruimte

Innovatief ontwerpconcept in cleanroom technologie De CleanTent is bedoeld voor gebruikers die tijdelijke cleanroom faciliteiten of mobiliteit nodig hebben voor werk op locatie. De CleanTent dekt de meeste gebruikersbehoeften tegen lage investeringskosten. Features: Mobiele cleanroom in tas ISO 14644-1 Klasse

Lees meer

Ontvang maandelijks nieuws en informatie in jouw mailbox

* verplichte velden

Je gegevens zijn veilig bij ons
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ruim 1800 vakgenoten gingen je voor. Volg jij ons al?

LinkedIn

Automatisering

icon.article.dark Artikel

Dit was LabAutomation 2023

LabAutomation 2023 was een echte publiekstrekker voor geïnteresseerden in labautomatisering, robotisering en labsoftware. Deze dag had fors hogere bezoekersaantallen dan de eerste post-corona editie van 2022. Bijna 300 geïnteresseerden bezochte de seminars rond de praktische inzet van software en hardware in de laboratoria. Een foto-impressie van een geslaagd evenement.

Lees meer

Kwaliteit

icon.article.dark Artikel

‘Expertlab voor de kwaliteitscontrole van pers- en ademlucht en zuivere gassen’

Van algemeen analytisch-chemisch lab is Nedlab in Middelharnis uitgegroeid tot gespecialiseerd laboratorium voor lucht en gassen. In deze niche profileert het zich met het waarborgen van veiligheid en proceszekerheid. Oprichter Willem Struijk: “Dat groeit ongelooflijk, in ziekenhuizen, de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en voor het veilig werken met ademlucht. Het belang van schone lucht en gassen wordt nog wel eens onderschat.”

Lees meer
icon.article.dark Article

‘Zet de 4-O-systematiek in als probleemoplosser in het lab’

Voor laboratoria is het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening cruciaal. Een van de belangrijkste gereedschappen om dit te bereiken is de 4-O-aanpak, ook wel bekend als de 4-stappenmethode. Die biedt een gestructureerde aanpak voor het identificeren, analyseren, oplossen en voorkomen van voorkomende problemen en afwijkingen in een lab.

Lees meer

Management

R&D

icon.article.dark Article

UBQ Materials bouwt recyclingsfabriek met R&D-lab

Het Israëlische afvalrecyclingbedrijf UBQ Materials bouwt in Bergen op Zoom een productiefaciliteit om niet-recyclebaar huishoudelijk afval om te zetten naar thermoplastische korrels. Er worden 140 nieuwe mensen gezocht, waaronder 80 operatorfuncties. En er worden mensen gezocht voor het R&D-lab.

Lees meer
icon.news.dark Nieuws

Bacteriën eten echt plastic

Een onderzoek door promovenda Maaike Goudriaan van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) heeft aangetoond dat de bacterie Rhodococcus ruber plastic kan afbreken en verteren tot onder andere CO₂. Goudriaan maakte hiervoor gebruik van speciaal geproduceerd plastic

Lees meer

Regelgeving

icon.news.dark Nieuws

Invoering van de EN-ISO15189:2022

Op 6 december 2022 is de nieuwe versie van de EN-ISO15189 gepubliceerd. De International Laboratory Accreditation (ILAC) is overeengekomen dat er een overgangsperiode van drie jaar zal zijn. Aan het einde van deze periode moeten aanbieders die wereldwijd zijn geaccrediteerd

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

Transitie ISO 15189:2022

Eindelijk is het dan zover. Nog op het nippertje in 2022, is de herziene versie van de ISO 15189 gepubliceerd. Wat er veranderd is en wat dit voor jou en je organisatie betekent leren we je graag in onze cursus:

Lees meer

Tech & Analyse

Veiligheid

icon.news.dark Nieuws

Update lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen – RIVM

In Artikel 57 van REACH Verordening (EG) zijn de criteria voor Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) vastgelegd. Het is wettelijk verplicht om de inventarisatie van Zeer Zorgwekkende Stoffen op orde te hebben en te houden. Op 24 april jl. heeft het RIVM in totaal 10 nieuwe stoffen toegevoegd aan de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen. Kortom; tijd voor een update van het register gevaarlijke stoffen dus!

Lees meer
icon.insight.dark Insight

Is jouw lab systematisch veilig?

Veiligheid en met name veilig werken in het laboratorium staat al jaren hoog op de agenda van laboratoria. Het bewustzijn is gegroeid dat de medewerkers goed beschermd moeten worden tegen de impact van langdurige blootstelling aan lage concentraties schadelijke stoffen,

Lees meer
icon.article.dark Artikel

Lab Safety Event 2023 in teken van RI&E

Op 23 mei vindt in het Van der Valk-hotel in Vianen de 2023-editie van Lab Safety Event plaats. Risico Inventarisatie en Evaluatie is het centrale thema dit jaar. Organisator FHI noteerde vorig jaar zo’n 230 geïnteresseerden, inclusief exposanten, waarmee het een van de betere bezochte evenementen is in de labsector.

Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer