Kwaliteit

Benieuwd hoe je kwaliteit voor jouw laboratorium kunt laten werken? Onder het thema ‘Kwaliteit’ vind je alle informatie over kwaliteitssystemen, kwaliteitsmanagement, methodeontwikkeling en certificeren en accrediteren.

icon.article.dark Article

5x waarom de 4-O-systematiek een probleemoplosser is in het lab

In jouw gereedschapskist zitten allerhande instrumenten om knelpunten op te lossen in het laboratorium. Een must-have is de 4-O-systematiek, gebaseerd op de pijlers ‘Oorzaak’, ‘Omvang’, ‘Oplossing’ en ‘Operationaliteit’. Geen simpele hamer of kruiskop, maar een tool om problemen voorgoed te lijf te gaan.

Lees meer
icon.news.dark Nieuws

Non-destructief testen

Met de ASC 7400XS kunnen gesealde verpakkingen efficiënter getest worden zonder de verpakkingen te beschadigen. Traditionele methoden zoals destructieve tests met kleurstoffen of naalden zijn daardoor niet meer nodig. In plaats daarvan wordt een niet-destructieve testmethode gebruikt, waarbij een bepaalde

Lees meer
icon.article.dark Article

Gaskwaliteit deskundig getest

Algemeen analytisch-chemisch lab Nedlab in Middelharnis is uitgegroeid tot gespecialiseerd laboratorium voor lucht en gassen. Dit loopt van de kwaliteitscontrole van pers- en ademlucht tot en met die van zuivere gassen.

Lees meer
icon.article.dark Article

Watermonstertransport geborgd met realtime temperatuurregistraties

De kwaliteitscontrole van watermonsters staat of valt met de koeling van de monsters tijdens transport naar het lab. Aqualab Zuid investeerde in een complete oplossing voor monitoring en dataverzameling om tijdens de rit van monsterlocatie naar de monsterontvangst de juiste temperatuur te borgen. Ook het lab zelf is nu met zo’n bewakingssysteem uitgerust.

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

Nieuw jaar, nieuwe kwaliteitskansen

Het nieuwe jaar is alweer bijna twee weken oud. Tijd gehad om te reflecteren op het voorgaande jaar? Wat gaan we anders, misschien wel beter doen? Een veelvoorkomend ‘goed voornemen’ is nu echt serieus tijd inruimen voor kwaliteitszaken, niet meer

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

Kern balansen met ijkverplichting

Kern heeft een uitgebreid assortiment balansen van microgrammen tot tonnen gewicht. Voor een aantal van de balansen is het ook mogelijk om deze met een ijking te kopen. Een ijking is geen kalibratie, maar is een verzegeling van de balans

Lees meer
icon.article.dark Artikel

4 tips voor interne auditors in spe

Anita te Riet is één van de docenten van QAducation en werkt zelf al jarenlang in het auditorsvak. Werkprocessen toetsen is haar passie. “Je kan echt een kijkje nemen in de keuken van een ander. Een keer meelopen met je collega’s en kletsen over hun werk. Dat maakt het mensenwerk.”

Lees meer
icon.article.dark Artikel

‘Wij bieden een compleet configuratie- en applicatie-advies’

Een van ’s werelds grootste meetinstrumentatiespecialisten transformeert tot adviseur en sluit daar met zijn portfolio en faciliteiten op aan. Zo zijn er nu labuitvoeringen van processensoren en is er een meetruimte ingericht. Industry manager Tomaso Della Vedova van Endress+Hauser Nederland en productmanager Anita van Rooijen: “Voor een haalbaarheidsstudie nemen we onze instrumenten mee naar de klant of testen diens monsters bij ons in Naarden. Zo zitten wij dicht bij de markt en krijgen klanten snel antwoord.”

Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer