Wij als organisatie hebben een bak aan seminars en projecten opgetuigd voor die ‘meet & greet’ met exposanten om samen kennis uit te wisselen met vakgenoten en inspiratie op te doen. Die interactie krijg je alleen live. We weten dat ‘iets opsteken’ voor bezoekers een belangrijke reden is om naar de beurs te gaan, net als het totaaloverzicht dat geboden wordt: alles bij elkaar in één hal en al die producten en oplossingen kunnen aanraken. Dat live beleven is wezenlijk anders dan het voeren van een informatief videogesprek: prima als tussenoplossing tussen live en een fysieke ontmoeting, maar je mist de interactie.

Wat is nu exact de behoefte? Wat zijn nu de echte wensen? Dat soort zaken komt bij een livegesprek veel beter tot zijn recht, waarmee je een beter advies krijgt en uiteindelijk tot een betere oplossing komt. Waarbij je tijdens de WoTS bovendien aanvullende kennis kunt opdoen door het volgen van seminars of een X-pedition. Neem het seminar over ‘Veilig werken met onveilige stoffen’ op de donderdagochtend. Doe je daarna nog de veiligheids X-pedition en bezoek je een aantal gespecialiseerde stands, dan kun je echt een slag slaan op zo’n dag en in een paar uur heel veel zien en leren.

Die extra kennis opdoen is een reden temeer de WoTS te bezoeken. Wil je je lab duurzamer maken, dan hebben we een nieuw project: de ‘Duurzame Lab Challenge’. Om dat thema praktisch te benaderen gaan we ideeën uit de labs en de leveranciers verzamelen en uitwerken tijdens een workshop. Zo kun je een dag later al de eerste stappen te zetten om je lab daadwerkelijk duurzamer te maken, en blijft het niet bij voornemens.

Net zo praktisch zijn de nieuwe minitrainingen; halfdaagse trainingen op een specifiek gebied: een voor elementenanalyse, een voor liquid handling. Het idee erachter is om een stuk achtergrondinfo te bieden, gericht op inhoud en expertise, weg van commercie.

Zo bieden we allerlei handvatten aan om wat je ziet en tegenkomt op de beurs te benutten in je eigen organisatie. Qua exposanten is er weer een breed aanbod met veel bekende namen, maar ook nieuwe gezichten. Het zullen er in totaal zo’n 130 zijn. Bij ons spat het enthousiasme eraf om eindelijk, post-corona, weer grootschalig uit te pakken.

Wendy Debets,
branchemanager FHI, sectie Laboratorium Technologie
Michiel Godschalk,
Commercieel directeur Salm en Kipp & Instrument Solutions