Wat zijn potentiële Zeer Zorgwekkende Stoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wat zijn potentiële Zeer Zorgwekkende Stoffen
Article image of: Wat zijn potentiële Zeer Zorgwekkende Stoffen

Op 29 oktober jl. heeft het RIVM de lijst met potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) bijgewerkt en gepubliceerd. Aan de nieuwe lijst zijn 30 nieuwe stoffen toegevoegd en 29 stoffen verwijderd sinds de vorige versie (mei 2020).

Wat zijn potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen?
Naast de totale ZZS-lijst is er ook een potentiële ZZS-lijst. Beide lijsten worden bijgehouden door het RIVM. Van stoffen op de potentiële ZZS-lijst is nog niet zeker of deze ZZS zijn. Reden hiervoor kan zijn belangrijke gegevens op dit moment nog ontbreken. Of omdat er nog een evaluatie moet plaatsvinden van de beschikbare gegevens. Wanneer dit onderzoek is afgerond kan een stof definitief geplaatst worden op de Totale ZZS-lijst of definitief geschrapt worden van beide lijsten.

Doel van de Potentiële ZZS-lijst
Wat is eigenlijk het doel van de potentiële ZZS-lijst? De potentiële ZZS-lijst is een hulpmiddel voor bedrijven en verleners van vergunningen. Het is de uitstoot van deze stoffen uit voorzorg beperken.

Criteria Zeer Zorgwekkende Stoffen
De ZZS criteria zijn gebaseerd op artikel 57 van de REACH Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemicaliën Verordening (EG Europese Gemeenschap) 1907/2006.

Nieuwe toegevoegde stoffen
Wilt u weten welke 30 nieuwe stoffen er zijn toegevoegd aan de Potentiële ZZS-lijst van 29 oktober 2020? Of wilt u de potentiële ZZS-lijst en de totale ZZS-lijst in Excel ontvangen? Neem dan contact met mij op middels de contactbutton.

geschreven door

Logo van:Wat zijn potentiële Zeer Zorgwekkende Stoffen

ITIS

Sinds 1992 is ITIS marktleider op het gebied van informatiesystemen voor chemicaliënbeheer binnen ziekenhuizen, overheidsinstellingen, onderzoekslaboratoria en productiebedrijven. Met de applicaties SOFOS 360 en/of het internationale Chemwatch beschikt uw bedrijf... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer