Waar sla ik zuren en basen op?

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
53 bekeken 31 maart 2023
Article image of: Waar sla ik zuren en basen op?

Brandveiligheidskasten zijn bedoeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen met ADR klasse 3. Praktijkvoorbeelden wijzen doorgaans uit op verkeerde opslag in een brandveiligheidskast. We komen vaak situaties tegen waar er zuren en basen worden opgeslagen in deze, 90 minuten, brandwerende kasten.

De meeste zuren en basen hebben echter geen brandgevaarlijk karakter. Zij hebben meestal een codering ADR klasse 8 en hierbij géén bijkomend gevaar. Er zijn hiervoor speciale kasten in ons assortiment. Onze Acid Line is uitermate geschikt voor de opslag van deze zuren en basen. Deze kasten zijn dus ook niet brandwerend. De constructie is van hout met daarover een melanine laag. De lades zijn allemaal van polyethyleen óf polypropyleen en hebben hierdoor een hoge resistentie tegen zuren en basen.

De Acid Line heeft verschillende modellen en deze zijn allemaal voorzien van het ’TÜV High-Quality label’. Alle kasten worden diagonaal geventileerd en per compartiment zit een afzuigrooster aan de achterzijde. Goede afzuiging is essentieel voor het behoud van de kast. Wanneer er geen ventilatie op de kast zit, zal de kast van binnenuit aangetast worden (zie foto 1). Dit betekent een zeer korte levensduur. Voor advies over de afzuigcapaciteit kunt u altijd contact opnemen.

Geschreven door

DUPA Veiligheidstechniek (DPVT B.V.)

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer