Verwacht op WoTS 2022

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verwacht op WoTS 2022

De World of Technology & Science 2022 vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. De technologiebeurs biedt traditioneel een combinatie van ontmoeting, innovaties en actuele thema’s. Op de beursvloer van de World of Laboratory staan zo’n 150 exposanten.

Redactie LABinsigths

De deelnemende bedrijven zijn actief op het gebied van labinrichting, -apparatuur en verbruiksartikelen tot aan analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en biotech. Exposanten presenteren op de World of Laboratory-beursvloer de laatste innovaties en oplossingen voor laboratoria.

X-peditions

Het lezingenprogramma belicht actuele thema’s zoals duurzaamheid in het lab. Het volgen van een X-pedition biedt op een praktische manier een compleet overzicht van belangrijke trends en ontwikkelingen binnen een bepaald werkveld. Er worden momenteel een drietal X-peditions voorbereid, namelijk:

1. Veilig werken met onveilige stoffen
2. Voedselveiligheid
3. Innovaties in de sample workflow

Interactieve demo’s

Door het optimaliseren van de sample workflow kunnen laboratoria de efficiëntie in het lab verbeteren, de laboratoriumcapaciteit verhogen en het aantal fouten reduceren. Een belangrijke manier om de sample workflow te verbeteren is het standaardiseren van processen. Daarnaast is het implementeren van innovatieve technieken en applicaties, hoe eenvoudig ook, een belangrijke stap.

De X-pedition ‘Innovaties in de sample workflow’ volgt de workflow van een biologisch sample uit een life sciences-lab. Een tour langs zes deelnemende stands voert deelnemers langs de gehele workflow. Interactieve demo’s belichten de laatste innovaties in de praktijk.

Mini-trainingen

Nieuw dit jaar in de World of Laboratory zijn de mini-trainingen. Tijdens deze trainingen gaat een kleine groepje deelnemers aan de slag met een specifiek onderwerp, zoals bijvoorbeeld elementenanalyse. De training haakt in op de keuzes die gemaakt moeten worden voor een optimaal resultaat, bijvoorbeeld bij monstervoorbewerking en opwerkingstechnieken. De voor- en nadelen van de technieken worden belicht om een overwogen keuze te kunnen maken voor een analysetechniek.

Houd de website goed in de gaten voor de laatste informatie over deze projecten en seminars. Inschrijven voor een beursbezoek is kosteloos en kan vanaf maart via www.wots.nl.

________________________________________________

WoTS 2022

• 27 – 30 september
• Jaarbeurs te Utrecht
• Info: www.wots.nl

www.wots.nl icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer