Veilig waterstof onder hoge druk

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veilig waterstof onder hoge druk
Article image of: Veilig waterstof onder hoge druk

De nieuwe Flexi Hyco van Setaram is een hogedruk-waterstofdistributiesysteem voor gebruik op het laboratorium en levert ultra-zuivere waterstof tot 200 bar vanuit een lagedrukbron. Daardoor hoeft de gebruiker geen complexe, dure en onveilige gasinfrastructuur op te zetten. Het systeem is gebaseerd op de gepatenteerde technologie van een metaalhydridecompressor: vanuit een metaalhydride bed wordt waterstof opgeslagen en vrijgegeven.

Met deze technologie worden risico’s en beperkingen vermeden die het gebruik van waterstofcilinders onder zeer hoge druk kennen. Het systeem is geschikt voor labs die moeten werken met waterstof voor de karakterisering van waterstofopslagmaterialen, sommige katalysatoren, sorptiemiddelen, metalen of voor hydrogeneringstudies. Het werkt veilig, geruisloos, zonder bewegende delen, trillingvrij en het is onderhoudsvrij. Elk apparaat of elke reactor die werkt met een waterstofdruk van minder dan 200 bar kan met de Flexi Hyco werken, bovendien is hij aan te sluiten op de Setaram Gaspro, Calvet of Calvet Pro.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer