Vaccinopolis opent deuren

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vaccinopolis opent deuren

Op vrijdag 25 maart, amper 14 maanden na het slaan van de eerste paal, opende Vaccinopolis, een testfaciliteit voor kandidaat-vaccins. De innovatiehub voor pandemiebestrijding is een samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen, Instituut voor Tropische Geneeskunde, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, de ziekenhuizen van de regio en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland.

Dat het ontwikkelen van vaccins een van de grootste wereldwijde uitdagingen is, heeft de coronacrisis de voorbije twee jaar duidelijk gemaakt. Die ontwikkeling en de verschillende testfasen vergen echter veel tijd. Door te werken met ‘human challenge’-onderzoeken kan het hele proces veel sneller doorlopen worden, en de werkwijze is ook relatief goedkoop.

Met dat doel voor ogen maakte de Universiteit Antwerpen jaren geleden al plannen voor een innovatief vaccincentrum. De coronacrisis bracht de plannen in een stroomversnelling.
Meer op: www.uantwerpen.be/vaccinopolis

Meer lezen icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer