SMC Surface Mount Connector

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SMC Surface Mount Connector
Article image of: SMC Surface Mount Connector

De gevaren van statische elektriciteit zijn in ATEX omgevingen altijd aanwezig in vele sectoren van de procesindustrie. Effectieve aardingsprocedures en doorlussen zijn altijd de eerste stap in het beheersen van statische elektriciteit, waarbij speciale oplossingen nodig zijn voor specifieke toepassingen.

De tweepolige Surface Mount Connector (SMC) van Newson Gale biedt een eenvoudige en betrouwbare manier om een bewaakte aardverbinding tot stand te brengen met een geleidend object.

De IP66 SMC Connector is vervaardigd uit roestvrij staal. Door zijn conische vorm is de connector eenvoudig te reinigen en wordt voorkomen dat zich na verloop van tijd poeder ophoopt.

De “plug and play” connector kan gebruikt worden in combinatie met alle aardingscontrolesystemen van Newson Gale voor het aarden en controleren van de meest uiteenlopende mobiele processen, zoals pompwagens, zeven, en andere vaste apparatuur waarbij standaard aardingsklemmen moeilijk toepasbaar zijn.

De SMC wordt vastgeschroefd aan het onderdeel van de installatie dat moet geaard worden, en een 2-aderige kabel verbindt de aardingsconnector met een intrinsiek veilig aardbewakingssysteem van Newson Gale. De aardingsapparatuur zorgt ervoor dat de connector en het object geaard zijn. Het wordt aanbevolen om een vergrendelingscontact van het aardingssysteem te gebruiken om het proces te stoppen indien de aardingslus onbedoeld wordt verbroken, om een verdere opbouw van statische lading te voorkomen. Ook kan met behulp van deze aardingscontrolesystemen een alarm getriggerd worden om de gebruiker te alarmeren over een foutieve aarding.

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers levert zowel ATEX materialen, als standaard industriële oplossingen. De rode draad doorheen hun productenpakket is kwaliteit. Hiervoor werken zij samen met toonaangevende fabrikanten, zoals Newson Gale (Hoerbiger... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer