RTLZ brengt de post-hbo opleiding ‘Kwalificatie & Validatie Engineer’ van de HAN mooi in beeld

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RTLZ brengt de post-hbo opleiding ‘Kwalificatie & Validatie Engineer’ van de HAN mooi in beeld

Het programma De barometer van RTLZ had in November 2022 veel aandacht voor de post-hbo opleiding ”Kwalificatie & Validatie Engineer” van de HAN. Bekijk hieronder de uitzending om een inkijkje te krijgen in deze opleiding.

Aan de kwaliteit van producten in de farmaceutische/life sciences industrie worden vanzelfsprekend zeer hoge eisen gesteld. Strenge regelgeving (zoals GMP) moet dit borgen. Eén van de belangrijke principes is het gedocumenteerd testen en bewijzen dat processen, methoden en apparatuur betrouwbaar werken en voldoen aan vooraf opgestelde eisen. De Kwalificatie en Validatie Engineer is daar verantwoordelijk voor.

In de opleiding tot Kwalificatie en Validatie Engineer leer je het hele proces van validatie en kwalificatie uitvoeren. Ook krijg je aanvullende achtergrondkennis en doe je vaardigheden op die nodig zijn om het vak effectief te kunnen uitoefenen in de farmaceutische en life sciences omgeving.

De opleiding voorziet in:
– Gedegen basiskennis van processen en regelgeving in de farmaceutische/life sciences industrie;
– Uitgebreide kennis van relevante GMP kwaliteitssystemen (o.a. documentatie, deviation management, change control);
– Kennis en praktische vaardigheden m.b.t. de aanpak van commissioning, kwalificatie en validatie. Verdieping in diverse soorten apparatuur/installaties & processen en de specifieke eigenschappen, risico’s, eisen en testen die daar typisch bij horen.
– Soft skills en projectmanagementvaardigheden die u helpen effectief te zijn in dit werk.

Na afronding van de opleiding ben je in staat om als junior Validatie en Kwalificatie engineer aan de slag te gaan. Ook is de opleiding zeer geschikt voor QA personeel dat validatie- en kwalificatietrajecten en -documentatie moet beoordelen op compliance met de regelgeving en interne kwaliteitsnormen.

Meer weten? Check de website: icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:RTLZ brengt de post-hbo opleiding ‘Kwalificatie & Validatie Engineer’ van de HAN mooi in beeld

HAN_University of Applied Sciences

Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie De wereld van biologisch en chemisch laboratoriumonderzoek is dynamisch en ontwikkelt zich snel. De HAN biedt voor professionals uit de branche opleidingen, cursussen en trainingen om kennis te verdiepen, bij... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer