Pyrolyse GC-MS analyse van polymeer materiaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pyrolyse GC-MS analyse van polymeer materiaal
Article image of: Pyrolyse GC-MS analyse van polymeer materiaal

Op 30 maart 2021 werd de eerste online Chromatografie themadag gehouden waarbij diverse experts de laatste tips en tricks presenteerden die u kunnen helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Tijdens één van de webinars vertelde Dr. Eike Kleine-Benne van Gerstel meer over de achtergrond en praktische aspecten van methodeontwikkeling voor pyrolyse GC-MS.

Pyrolyse GC wordt vaak gebruikt voor de karakterisering van onbekende polymeer monsters. Bij een onbekend monster kan het echter een uitdaging zijn om de juiste instrumentconfiguratie en de uitgangspunten van de methodeparameters te selecteren. In dit webinar deelde Eike Kleine-Benne nuttige informatie over het gebruik van pyrolyse GC-MS om polymeren materialen te identificeren en het efficiënt benaderen van methodeontwikkeling.

Pyrolyse van polymeer materialen als een techniek voor het inbrengen van monsters voor gaschromatografie resulteert meestal in complexe chromatogrammen, die de fragmentatie van het polymeer laten zien. Als het monster zelf echter een mengsel van materialen is, is het resulterende chromatogram zelfs nog complexer.
Voorbeelden variëren van eenvoudige copolymeren met verschillende additieven en onzuiverheden tot zeer complexe milieumonsters met microplastics. In meer complexe gevallen zal eenvoudige massaspectrale identificatie via bibliotheekvergelijking van beperkt nut zijn. Een nieuwe, piekgebaseerde databank aanpak kan helpen bij het verstrekken van informatie om polymeermaterialen in complexe monsters te identificeren.

Bekijk het webinar voor meer informatie over Pyrolyse.

Meer zien icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Pyrolyse GC-MS analyse van polymeer materiaal

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer