Oplosmiddelvrije extractie van plantaardige oliën

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Oplosmiddelvrije extractie van plantaardige oliën
Article image of: Oplosmiddelvrije extractie van plantaardige oliën

Het gebruik van microgolftechnologie voor oplosmiddelvrije extractie uit botanisch materiaal is door de jaren heen door Milestone geperfectioneerd, wat heeft geresulteerd in de nieuwe ETHOS X 2.0 en ETHOS XL. Twee moderne extractie systemen voor respectievelijk ambachtelijke en middelgrote toepassingen, en grote verwerkers. Het Green-Technology concept van de ETHOS X-microwave-systemen heeft een aantal bewezen voordelen: een sneller extractieproces, geen toevoeging van chemische oplosmiddelen nodig, verbeterde verwarmingsefficiëntie en geen bijproducten wat intensieve zuivering overbodig maakt. Hiermee beschermt de gepatenteerde microgolfbenadering het authentieke profiel van de essentiële oliën.
Door de combinatie van een hoog microgolfvermogen met een roterende reactor, verloopt bij de ETHOS X-lijn het extractieproces sneller en de verwarming gelijkmatiger. Een typische extractie duurt daarom slechts 60 tot 90 minuten.
Het ETHOS X 2.0 model is ontworpen met als doel het extractieproces voor ambachtelijke toepassingen en middelgrote commerciële bedrijven te vereenvoudigen, onder andere door de grote reactor van 15 liter. Voor het verwerken van grotere hoeveelheden botanisch materiaal is de ETHOS XL het aangewezen systeem, want deze heeft een grotere capaciteit en vereenvoudigde workflow.
Met de komst van de nieuwe ETHOS X 2.0 en ETHOS XL worden de productiecapaciteit en kwaliteit van extracten uit natuurlijke producten dus aanzienlijk verbeterd. Bekijk de informatieve video’s op de website van de Nederlandse leverancier SALM EN KIPP.

geschreven door

Logo van:Oplosmiddelvrije extractie van plantaardige oliën

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer