Oogverblindende kleuren door nanodeeltjes

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023

De productie van pigmenten die worden gebruikt voor speciale verven, zoals autolak, vereist een nauwkeurige werkwijze. De grootte van deeltjes waar deze pigmenten uit worden opgebouwd spelen een cruciale rol in de kwaliteit van het eindresultaat; een perfecte lak op iedere auto.

Fabrikanten voegen steeds vaker nanodeeltjes toe om de eigenschappen van verven, lakken en coatings te verbeteren. Verven en lakken bestaan uit drie hoofdbestanddelen; bindmiddel, oplosmiddel en pigmenten (een stof die een kleur reflecteert). Het optimaal inzetten van nanodeeltjes in het pigment voor autolakken zorgt voor een lichtechte kleur en voorkomt het verbleken van de kleur onder invloed van zonlicht. Dit geeft nieuwe auto’s een oogverblindende en duurzame kleur.

Het meten en beheersen van de deeltjesgrootte op nano niveau is daarmee een belangrijke analyse voor zowel kwaliteitscontrole als in de research & development. Met de Disc Centrifuge van CPS Instruments worden deeltjesgrootte in emulsies en suspensies gemeten in het bereik tussen de 0.005 en 50 micron. Alle metingen hebben een zeer hoge resolutie, hoge nauwkeurigheid en gevoeligheid en een breed dynamisch bereik. Deze resultaten geven de mogelijkheid de eigenschappen van bijvoorbeeld een pigment te optimaliseren.

Wilt u meer weten over het meten van (nano)deeltjesgrootte of andere deeltjeskarakteristieken? Wij nodigen u graag uit contact op te nemen met Inventech Benelux: tel. +31-(0)162-460404 (voor België 02-4010491) of info@inventech.eu.

Meer zien icon.arrow--dark

geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Wij vergroten uw impact by measuring. Onze product specialisten helpen... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer