Nestlé kiest voor Kluyver Centre

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Het Nestle Research Center (Zwitserland) sluit zich aan bij een groep grote bedrijven en wetenschappelijke instituten die gezamenlijk genomics-onderzoek uitvoeren. In Nederland is de voedingsgigant toegetreden tot het industriële platform van het Kluyver Centre for Genomics of Industrial Fermentation. Hierin participeren verschillende bedrijven die zich bezighouden met functioneel genoomonderzoek en systeembiologie. Deelnemers profiteren direct van de resultaten van onderzoek naar de genetische eigenschappen van bacteriën. Nestle is met name geïnteresseerd in de werking van probiotica, veelal melkzuurbacteriën. Ze zitten in steeds meer gezondheidsdrankjes en aan diverse stammen wordt een gezondheidswerking toegedicht. De reden dat Nestle met het Kluyver Centre samenwerkt is dat dit onderzoeksinstituut de multinational het meeste te bieden had op het gebied van biologisch systemen voor fermentatie. Overige bedrijven binnen het platform zijn: Akzo Nobel Diosynth, Applikon, Bird Engineering, DSM, Friesland Foods, Heineken, Purac, Royal Nedalco and Tate & Lyle. Op de foto te zien is een sectie van het Kluyver Genomics Centre.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark