Nabeschouwing seminar Olie en Vet, Rotterdam

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nabeschouwing seminar Olie en Vet, Rotterdam
Article image of: Nabeschouwing seminar Olie en Vet, Rotterdam

Op 25 juni jl. werd het olie en vet seminar georganiseerd in het Groothandelsgebouw in Rotterdam door de Benelux Lipid Network, onderdeel van de MVO. Dit keer werden er twee wetenschappelijke presentaties gegeven over onder andere de diverse analysetechieken die in deze branche veelvuldig gebruikt worden. Anaspec Solutions is lid van deze organisatie en heeft deze typisch bekende analyse technieken tijdens dit seminar gepresenteerd. Hiervoor werd een NMR inclusief de droogbadtechnologie voor de vast vet gehalte analyses getoond evenals de Lipid Quant FT-NIR voor andere analyses in eetbare olien en vetten. Beide technieken zijn bekend binnen de branche, echter er zijn vernieuwingen toegevoegd die de leden van de groep zeer goed konden waarderen. Zo is bijvoorbeeld de droogbadtechnologie inclusief de robot met NMR systeem in een nogal compact ontwerp toe te passen. Bestaande systemen nemen minimaal 3 keer zo veel ruimte in beslag en is de Lipid Quant FT-NIR een onderhoudsvrij analyse systeem voor 10 jaar.

De veelzijdigheid en toepassingen van TD-NMR werd door de heer Daniel Consalter gepresenteeerd en hij toonde veel projecten die met de diverse toonaangevende instituten in Zuid-Amerika zijn uitgevoerd. Met zijn betoog en aanwezigheid van o.a. de KU Leuven en de universiteit van Gent is een brug gemaakt om hiermee ook samen te werken. Beide instituten hebben hun onderzoek vooral gericht op lipiden en zowel TD_NMR als FT-NIR zijn bruikbare instrumenten voor bepaalde onderzoeken.

Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt mogelijk voortgezet in een mini beurs en dan ook in combinatie met wetenschappelijke presentaties en aanwezigheid van de verschillende disciplines die er zijn in deze branche.
De eerstvolgende meeting waar u o.a. deze complete geautomatiseerde NRM robot kunt bekijken is tijdens de Euro Fed Lipid die in het najaar in Sevilla wordt gehouden. Wij rekenen op een grote opkomst net als tijdens de laatste Euro Fed Lipid meeting die in Gent werd gehouden in 2016.

geschreven door

Anaspec Solutions BV

Anaspec Solutions B.V. is de directe gesprekspartner van de Benelux voor onze fabrieken, Q-Interline SA, Behr GmbH, ABB BV, Magritek GmbH, SpecFIT Instruments en Zeiss. Anaspec Solutions B.V. is een... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer