Multifunctionele thermogravimetrische analyzer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
54 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Multifunctionele thermogravimetrische analyzer

De Setaram Setline TGA is een nieuwe thermogravimetrische analyzer, met als basis de andere Setline-instrumenten. De analyzer is geschikt voor analyse in onderwijs, kwaliteitscontrole en fundamenteel onderzoek op het gebied van bijvoorbeeld polymeren, elastomeren, farmaceutische producten, kolen, oliën en smeermiddelen. Het instrument heeft net als de Setline ST een robuuste oven.

Met het thermokoppel aan de onderzijde van de oven is de temperatuur goed te regelen. Kalibratie van de temperatuur verloopt eenvoudig en voldoet aan ASTM E1582.
Een metalen weerstand verwarmt het monster, terwijl een waterkoelcircuit een adequate temperatuurregeling voor zijn rekening neemt en een veilige temperatuur aan de buitenzijde van de oven garandeert. De verwarmingssnelheid of temperatuur van de oven zijn programmeerbaar.

Een eenvoudige en betrouwbare hang-down balans maakt de analyse toegankelijker en minder vatbaar voor zogenoemde temperatuur-drift. De bijbehorende smeltkroezen met volumes variërend tussen 130 en 250 µL zijn van aluminium, aluminiumoxide of platina. Gegevensverwerking verloopt via CALISTO 2.0 Exclusive software.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark