Meer flexibiliteit met duale luchtstroomtechnologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023

Bij incubatoren kunt u kiezen tussen mechanische convectie en natuurlijke convectie. Wat is het verschil en welke oplossing kiest u? Met duale luchtstroomtechnologie is kiezen niet meer nodig.

Luchtstroomtechnologie beïnvloed sterk de prestaties van een incubator op het gebied van temperatuur uniformiteit en verdamping. Hoe stabieler de temperatuur hoe beter de testresultaten. Omdat microbiologische incubatoren geen vochtigheid reguleren heeft de verdampingsnelheid invloed op samples en voedingswaarden; hoe hoger de verdampingsnelheid hoe hoger het risico op uitdroging, met name bij langdurige experimenten. De concentratie van de niet verdampte stoffen kan bovendien schadelijk zijn voor de groei en het experiment uit balans brengen.

Microbiologische incubatoren met ‘Regelbare Luchtstroomtechnologie’ zijn veelzijdig, omdat ze zowel de voordelen van mechanische als natuurlijke convectie bieden in één apparaat. Dit zorgt voor betere testresultaten omdat er een grotere flexibiliteit ontstaat in het controleren van de omgevingscondities in de incubator.

Wat is het verschil tussen mechanische en natuurlijke convectie?
Mechanische convectie – Zoals in de afbeelding is te zien heeft een incubator met mechanische convectie (rechts) een ventilator die de warmte actief laat circuleren. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling binnen de kamer en een stabiele temperatuur. Ook de hersteltijd na opening van de deur is korter. Bijkomend effect is een snellere uitdroging van samples door een hoge verdamping.

Natuurlijke convectie – Bij natuurlijke convectie komt de warmteverdeling tot stand door een natuurlijk opwaartse beweging van warme lucht. Het voordeel van deze zachte luchtstroom is minder uitdroging van de media. Dit is de beste keuze wanneer er gewerkt wordt met een open plaatje of bakje.

Bepaal zelf de snelheid voor een optimaal resultaat
Met duale luchtstroomtechnologie kan de gebruiker per experiment bepalen welke manier van convectie het beste past om zo de beste condities voor de groei van micro-organismen te creëren. De snelheid van de ventilator kan ingesteld worden tussen 0% (gelijk aan natuurlijke convectie) tot en met 100%. De duale techniek is alleen beschikbaar op de Advanced Protocol modellen van Heratherm.

Bron: SmartNote Thermo Scientific: Dual Convection Airflow Advantage

Geschreven door

Logo van:Meer flexibiliteit met duale luchtstroomtechnologie

Poly Temp Scientific B.V.

Onze medewerkers worden onderdeel van uw team. Door met u mee te denken, de juiste apparatuur te adviseren en deze met eigen monteurs te onderhouden zijn we niet alleen leverancier... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer