Mark Post (tissue engineering) spreekt op WoTS 2016

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023

Topwetenschapper Mark Post geeft tijdens de World of Technology & Science een prachtig beeld van zijn vakgebied. Mark Post, hoogleraar fysiologie aan de Universiteit Maastricht, is de eerste ter wereld die een hamburger in het lab wist te kweken. Zijn presentatie tijdens WoTS 2016 gaat in op de impact voor de voedselvoorziening.

De belangrijkste onderzoeksinteresse van Mark Post is het maken van levende weefsels voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. De medische toepassingen zijn gericht op de constructie van bloedvaten, die kunnen worden gebruikt als transplantaten voor coronaire bypassoperatie.

Tissue engineering for food heeft geleid tot de ontwikkeling van gekweekt rundvlees uit skeletspier-stamcellen om een alternatief te creëren voor de traditionele vleesproductie door vee. In zijn lezing vertelt hij over de totstandkoming van dit bijzondere stukje vlees. Wat betekent dit voor de toekomst? Komt er een einde aan alle honger en vreselijke voedseltekorten in de wereld?

De lezing van Mark Post vindt plaats op donderdag 6 oktober om 10.00 uur.
Heeft u interesse in deze lezing? Via de WoTS-website kunt u zich kosteloos aanmelden voor een beursbezoek en de lezing.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Mark Post (tissue engineering) spreekt op WoTS 2016

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer