Leuke uitdagingen

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Leuke uitdagingen

Tja, toen was ie er zomaar ‘ineens’, de nieuwe 17025! Wat een verandering, wat een vrijheid, en wat een hoop gedoe en stress bij menig laboratorium. En waarom? Omdat de norm een andere hoofdstukindeling heeft? Omdat je nu plots risicogebaseerd moet gaan denken? Omdat je goed moet vastleggen hoe om te gaan met onpartijdigheid, want hoe bewaak je dat in godsnaam?

Kortom, veel vragen en veel onduidelijkheid, vooral omdat het niet meer zo dwingend beschreven is. In de diverse trainingen leggen we uit dat je altijd al ‘risicogebaseerd’ denkt, dat het logisch is dat je goed over onpartijdigheid moet nadenken, en dat het verrekt handig is dat je de processen in je organisatie goed beschrijft — en wel zo dat je je kwaliteitssysteem efficiënt(er) kunt inrichten. Dan hoef je ook niet steeds bij elke audit het systeem van onder tot boven tegen het licht te houden. Goed nadenken, logisch redeneren en vooral praktisch en pragmatisch te werk gaan! Leuke uitdagingen toch, zo’n nieuwe norm?

Midden oktober waren we op Curaçao. Ook daar willen ze over op de nieuwe versie van 17025. Samen hebben we een boel werk verzet en daarnaast ook tijd genomen om het mooie eiland te verkennen. Hoezo efficiency?

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark