Labanalyse 2022 live in De Kuip

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Labanalyse 2022 live in De Kuip

16 juni: Kennisdag innovaties in de analytische chemie

LabAnalyse biedt als kleinschalig, eendaags evenement de mogelijkheid om snel kennis uit te wisselen met collega-
experts in laboratoria en leveranciers over actuele ontwikkelingen rond analysemethoden en technieken binnen laboratoria. Het lezingenprogramma biedt verdieping. Ter sprake komen bijvoorbeeld de methode die KWR inzet om SARS-CoV-2 RNA aan te tonen in rioolwater en Nostics’ visie op microbiologische diagnostiek met SERS Raman spectroscopie.

Mobiele analyses

Dagelijks verstuurt u er berichtjes mee, belt u en checkt u het laatste nieuws. Maar een smartphone is veel meer dan dat. Het kan namelijk een alternatief zijn voor labapparatuur, omdat het draagbaar en oplaadbaar is. Ariadni Geballa-Koukoula geeft een overzicht van de wetenschappelijke en praktische uitdagingen voor het gebruik van smartphones om op locatie voedselkwaliteit te meten.

Meer ontwikkelingen op het gebied van mobiele analyses: Marco Blokland vertelt hoe u mobiele massaspectrometrie uitvoert en welke technologieën daarvoor nodig zijn. Hij bespreekt tijdens LabAnalyse de uitdagingen en oplossingen.

Op de actualiteit – lees: de energietransitie – zit de lezing over snelle en accurate elementanalyse in FAME met ED-PXRF. Hernieuwbare brandstoffen en andere biobrandstoffen spelen een groeiende rol in het aanbod van autobrandstoffen. Momenteel wordt vetzuurmethylester (FAME), meestal afgeleid van plantaardige olie, gemengd met gewone dieselbrandstof in een hoeveelheid van 5-10 %. Een alternatief voor de vrij prijzige verse plantaardige olie is de gerecyclede variant afkomstig van de voedingsmiddelenindustrie. De gebruikelijke analysetechniek om deze producten te analyseren is ICP. Tijdens LabAnalyse 2022 zal Mario van Driessche een volledige nieuwe aanpak toelichten om elementen te analyseren in dit soort monsters met behulp van ED-PXRF. Hierbij wordt ook het zuurstofgehalte meegenomen om het matrix-effect van zuurstof te compenseren.

Article image of: Labanalyse 2022 live in De Kuip
naar de website icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer