Geen reis- of wachttijden voor een Coronatest, maar op verzoek een COVID-19 testbus laten komen. In korte tijd kan een hele organisatie zijn doorgelicht. De eerste Eurofins COVID-19 testbus ‘on demand’ rijdt door Nederland. Bestemming: alle bedrijven, sportverenigingen en evenementen in Nederland die snel en veilig hun activiteiten opstarten.

Eurofins testbus ondersteunt opstarten economie met testen ‘on demand’

De Eurofins testbus test preventief op COVID-19 met als doel de economie veilig en effectief te helpen opstarten en nieuwe virusuitbraken te voorkomen. De COVID-19 testbus is vandaag door de wethouder Ruimtelijke ordening en economische ontwikkeling van Rijswijk, Armand van de Laar, officieel gestart. In de testbus wordt de betrouwbare combinatie PCR/sneltest afgenomen. Jacob Olie, directeur Clinical Diagnostics Benelux: “Deze combinatie biedt de hoogste mate van zekerheid en zorgt ervoor dat (bedrijfs) activiteiten zo min mogelijk worden vertraagd.” Het inzetten van de Eurofins COVID-19 testbus geeft organisaties ook de mogelijkheid om te voldoen aan corona richtlijnen voor veilig werken. In de bus kunnen 200 testen per dag worden afgenomen.

Preventieve testen

De uitslag van de sneltest volgt binnen 15 minuten na afname, de uitslag van de PCR test een dag later. Olie: “Het is een preventieve test en we testen alleen mensen zonder klachten.”`Medewerkers met een negatief (snel) testresultaat kunnen na 15 minuten hun activiteiten hervatten. Iedereen ontvangt een reiscertificaat wat een voordeel betekent voor dienstreizen.

Heel Nederland

De bus rijdt de komende zes maanden door heel Nederland en bezoekt op aanvraag locaties waar mensen bij elkaar komen zoals bedrijven, sportverenigingen en evenementen.

Geschreven door
Covid-19Eurofins