iVention sluit zich aan bij Tetra Partner Network

icon.highlightedarticle.dark Management
55 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: iVention sluit zich aan bij Tetra Partner Network

iVention, ontwikkelaar van het krachtige iLES Laboratory Execution System heeft zich aangesloten bij TetraScience, het R&D Data Cloud bedrijf. Het toetreden tot het Tetra Partner Network maakt wetenschappelijke data beter deelbaar, reproduceerbaar en werkbaar zodat de levering van levensreddende medicijnen versneld kan worden.

“Klanten staan centraal bij alles wat we bij TetraScience doen. De focus ligt steeds meer op het ‘maximaliseren van de liquiditeit’ van R&D-data, niet alleen voor extractie uit leveranciersspecifieke software, maar ook de centralisatie, contextualisatie en harmonisatie ervan om bidirectionele workflow-automatisering te faciliteren en voor te bereiden op data science en machine learning”, zegt Alan Millar, VP of Business Development voor het Tetra Partner Network. “iVention is een snelgroeiende leverancier van innovatieve informatica-oplossingen. We verwelkomen de kans om samen te werken met zo’n toekomstgericht bedrijf om klanten te helpen de data-innovaties te realiseren die ze het hardst nodig hebben.”

iLES combineert LIMS, LES, ELN en SDMS-mogelijkheden in één web gebaseerd platform dat direct vanuit de cloud op ieder (mobiel) apparaat kan worden gebruikt. Als Tetra-partner kan iVention de waarde van wetenschappelijke data voor klanten vergroten via het Tetra Data Platform (TDP) – het enige R&D-gerichte, vendor-agnostische en cloud-native platform in de branche.

“Wij delen de visie van TetraScience om wetenschappelijke data te ontsluiten en te verbinden en zijn verheugd dat iVention door deze samenwerking nog meer waarde aan onze klanten kan bieden”, zegt Oscar Kox, CEO van iVention. “Door toe te treden tot het Tetra Partner Network kan iVention zich blijven richten op het ontwikkelen van waardevolle mogelijkheden op het gebied van laboratoriumautomatisering en tegelijkertijd de efficiëntie van de wetenschappelijke applicaties en workflows van onze klanten verbeteren.”

Door open samenwerking fungeert het Tetra Partner Network als de enige branche-brede katalysator om wetenschappelijke data te transformeren naar de cloud als eerste stap van de klant op weg naar een digitaal lab. De integratie van iLES met TDP maakt het mogelijk om gegevens van laboratoriuminstrumenten naar iLES te laten stromen via productiegerichte integraties, waardoor klanten zich kunnen concentreren op de wetenschap in plaats van op het formatteren van gegevens.

“Om het potentieel van life science R&D-laboratoria te ontsluiten en ontdekkingen drastisch te versnellen, moeten we de kracht van AI en datawetenschap benutten. Een voorwaarde om deze mogelijkheden te kunnen benutten is dat de industrie afstapt van een legacy datamodel van silo’s en point-to-point integraties naar een native en unified cloud-gebaseerd dataparadigma”, legt Patrick Grady, Chief Executive Officer van TetraScience uit. “Onze samenwerking met iVention is een voorbeeld van wat er gedaan kan worden om de life sciences industrie in staat te stellen sneller ontdekkingen te doen die levens kunnen verbeteren.”

Over TetraScience

TetraScience is het R&D Data Cloud bedrijf met als missie het transformeren van life sciences R&D, het versnellen van ontdekkingen en het verbeteren en verlengen van het menselijk leven. De Tetra R&D Data Cloud biedt life sciences bedrijven de flexibiliteit, schaalbaarheid en datacentrische mogelijkheden om eenvoudig toegang te krijgen tot gecentraliseerde, geharmoniseerde en bruikbare wetenschappelijke data en wordt actief ingezet binnen farma en biotech organisaties. Als open platform heeft TetraScience het grootste integratienetwerk van laboratoriuminstrumenten, informaticatoepassingen, CRO/CDMO’s, analytics en data science partners opgebouwd. Dit creëert naadloze interoperabiliteit en een innovatie feedback loop die de toekomst van life sciences R&D zal stimuleren.
Voor meer informatie zie: www.tetrascience.com.

Over iVention
iVention biedt met iLES laboratoria in uiteenlopende sectoren een volledig Cloud gebaseerd laboratoriumautomatisering platform waarin alle essentiële LIMS, SDMS, LES en ELN functionaliteiten zijn samengebracht. iLES is volledig web gebaseerd, flexibel, schaalbaar en direct beschikbaar vanuit de Cloud op alle smart en mobiele apparaten.

Oscar Kox
CEO, iVention
+31 (0) 38 452 83 75
[email protected]

Geschreven door

iVention BV

iVention provides tightly integrated, state of the art Laboratory Information Management Systems (LIMS), Electronic Laboratory Notebooks (ELN), Scientific Data Management Software (SDMS) and Collaboration solutions to customers across multiple industries.... Lees meer