Innovatie op het gebied van viscositeit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Innovatie op het gebied van viscositeit
Article image of: Innovatie op het gebied van viscositeit

Viscositeit, het vermogen van een product om weerstand te bieden aan de stroming. De vloeistof wordt gedwongen tot een shear rate (rotatiesnelheid) en de afschuifspanning (motor torque) wordt gemeten. De waarden van shear rate en motor torque maken het vervolgens mogelijk om de viscositeit te berekenen met behulp van de Newton-vergelijking en de constanten die zijn gekoppeld aan de gebruikte spindel.

Viscositeit kan worden toegepast in diverse industrieën, waardoor diverse varianten aan instrumenten beschikbaar zijn. Wilten Instrumenten biedt een breed scala aan viscositeitsmeters met elk zijn unieke meet methode.

De nieuwe Prodig serie van Lamy Rheology is daar één van. De oplossing voor uw meest veeleisende methodes. Door de 7’’ touchscreen kunt u uw meetmethoden maken en opslaan, resultaten of curven weergeven, gegevens analyseren, rapporten afdrukken, gebruikers beheren en gegevens beschermen, zonder dat u gebruik dient te maken van een externe PC. De Prodig serie bevat naast de viscositeitsmeter ook een geltimer, de GT300 Prodig.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Innovatie op het gebied van viscositeit

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer