High troughput Kjeldahl

icon.highlightedarticle.dark Bemonsteringsapparatuur 11 september 2023
VELP Kjeldahl systeem
VELP Kjeldahl systeem | Foto: Salm en Kipp

Het geautomatiseerde Kjeldahl-systeem VELP UDK169 met AutoKjel autosampler is een voorbeeld van hoe automatisering high-throughput laboratoriumprocessen transformeert. Automatisering is steeds belangrijker geworden binnen het laboratorium, omdat het tal van voordelen biedt op het gebied van nauwkeurigheid, efficiëntie, precisie en productiviteit.

De Kjeldahl-methode

De Kjeldahl-methode omvat een reeks stappen, waaronder digestie, destillatie en titratie, die tijdrovend kunnen zijn en een hoge mate van precisie vereisen. Het Kjeldahl-systeem van VELP is ontworpen om automatisering hiervan te maximaliseren, laboratoriumpersoneel vrij te maken en de beste voorwaarden te creëren voor nauwkeurige en reproduceerbare resultaten.

AutoKjel autosampler

Op basis van jarenlange ervaring heeft VELP de AutoKjel autosampler nu op een aantal punten aangepast om het werken ermee nog eenvoudiger te maken. Behalve een update van het design en de aandrijving, is er nu een carrousel verkrijgbaar van technopolymeer, een materiaal dat nog resistenter is op de lange termijn.

Verder biedt een bredere bovenste plank plaats aan het rek en is het laden van de buizen in de carrousel nog makkelijker, voorkomt het nieuwe chemicaliënopvangsysteem druppels of lekkages, is er meer ruimte voor de reagenstanks en garandeert de nieuwe set alarmen maximale veiligheid.

Autonoom tot 24 monsters

De UDK169 die in combinatie met de AutoKjel autosampler wordt gebruikt, is in staat om autonoom tot 24 monsters te verwerken. Het Kjeldahl proces verloopt bij grote monsteraantallen dus nog sneller, betrouwbaarder en veiliger dankzij het geautomatiseerd Kjeldahl-systeem VELP UDK169 met AutoKjel autosampler.

Geschreven door

Logo van:High troughput Kjeldahl

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer