Geautomatiseerde oplossing voor Benzeen-in-lucht-bepaling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geautomatiseerde oplossing voor Benzeen-in-lucht-bepaling
Article image of: Geautomatiseerde oplossing voor Benzeen-in-lucht-bepaling

Voor het bepalen van benzeen in lucht heeft Da Vinci Laboratory Solutions een geautomatiseerde GC oplossing ontwikkeld die voorzien is van een unieke gas sampling unit die sampling tot en met 8 gas monsters mogelijk maakt. De analyse kan uitgebreid worden tot het bepalen van BTEX in lucht.

Analyse van benzeen in lucht
Om de blootstelling aan luchtverontreiniging te verminderen zijn er verschillende limieten en streefwaarden voor de luchtkwaliteit vastgesteld. De maximale waarde voor blootstelling aan benzeen is momenteel vastgesteld op 0,7 mg / m3 (0,2 ppm). Om benzeen in de lucht te bepalen heeft Da Vinci Laboratory Solutions een geautomatiseerde GC-oplossing ontwikkeld die is uitgerust met een unieke samplingtechniek.

GC Configuratie
De Benzeen-in-lucht applicatie is gebaseerd op een Agilent Technologies 7890B GC geconfigureerd met:
– een FID of TCD
– een maatwerk programmed temperature vaporization (PTV) injector
– een analytische kolom en een pre-column
– een gas sampling unit
De sampling unit gebruikt een bemonsteringspomp, een massaflow controller en een multi-positioneringsklep. De multi-positioneringsklep maakt sampling mogelijk via b.v. een Tedlar-zak of neem het monster rechtstreeks uit de buitenlucht. Er kunnen automatisch maximaal 8 monsters of standaarden worden geselecteerd en geanalyseerd.

Geautomatiseerde Analyse
Verzamel de monsters in Tedlar-zakken en gebruik de stroomselectieklep om standaarden, monsters en / of meerdere monsters te selecteren voor een geautomatiseerde analyse. De PTV-injectiepoort van het systeem is zodanig aangepast met een adsorberende buis als injectiepoort liner die zorgt voor een snelle adsorptie en desorptie van Benzene.

Als alternatief kan men het monster verzamelen op een sorbent trap met behulp van een programmeerbare bemonsteringspomp. De sorbent trap is geplaatst in de PTV-inlet en wordt automatisch gespoeld voorafgaand aan de thermische desorptie en daaropvolgende analyse.

De gasbemonsteringseenheid automatiseert het proces van bemonsteren, adsorberen en desorberen. Nadat benzeen is geëlueerd van de precolumn tot de polaire kolom, wordt de rest van de matrix teruggespoeld om te ontluchten.
De analyse van Benzeen in Lucht duurt 25 minuten.
Om de analyse uit te breiden naar C6-C8 aromatische componenten (BTEX Analyse) schakel je de backflush na de elutie van o-Xyleene.

Uitstekende prestatie

De Benzeen in Lucht applicatie toont een uitstekende prestatie. Lees meer op onze website.

DVLS Benzene in lucht Analyzer voordelen
– Geautomatiseerde gasbemonstering, adsorptie en desorptie
– Gebaseerde op de unieke bemonsteringstechniek voor VOC’s in lucht
– Verschillende opties voor monsterverzameling mogelijk
– Tot en met 8 monsters of standaarden kunnen geselecteerd of bemonsterd worden
– Analyse kan uitgebreid worden tot BTEX in lucht
– Uitstekende prestaties

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Geautomatiseerde oplossing voor Benzeen-in-lucht-bepaling

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer