Geautomatiseerde DNA-extractie ook buiten Covid-19 inzetbaar

icon.highlightedarticle.dark Automatisering Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geautomatiseerde DNA-extractie ook buiten Covid-19 inzetbaar

Tijdens de COVID-19-pandemie ontdekte MolGen dat het handmatig openschroeven van monsterbuizen en het overbrengen van de monsters naar een deep well-plaat voor DNA-extractie een van de meest tijdrovende activiteiten is voor laboratoriumpersoneel. Met een automatiseringsoplossing is dit probleem uit de wereld geholpen.

Redactie LABinsights | Fotografie: MolGen

Het ontwikkelingsteam van MolGen en partners heeft een uniek robotsysteem ontwikkeld om deze workflow te automatiseren met een hogedoorvoercapaciteit van 320 monsters per uur. In december 2020 werd de ‘PurePrep TTR’ gelanceerd. Het systeem bevat geavanceerde functies zoals een ‘swirl’ in de pipetkop, waardoor het monster kan worden gepipetteerd zonder het wattenstaafje te hoeven verwijderen. Na doorontwikkeling kwam daar nog de niveaumeting van de vloeistoffen bij.

“De ‘swirl’ in de pipetkop maakt het mogelijk het monster te pipetteren zonder het wattenstaafje te hoeven verwijderen”

Bredere toepassingen

Nu deze innovatie werkt om de diagnostiek van SARS-CoV-2 te verbeteren, wil MolGen dit principe ook vertalen naar toepassingen in andere laboratoriumsegmenten. Dit in lijn met de bedrijfsvisie om innovaties op de markt te zetten die kunnen helpen bij het oplossen van bestaande en toekomstige knelpunten in de laboratoriumsector. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf veiligere, snellere, betrouwbaardere en betaalbare chemie, workflows, technologie, systemen en kits.

Specialist in het zuiveren van DNA/RNA

• MolGen is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf, actief op het gebied van moleculaire biologie en gespecialiseerd in chemie en technologie voor het zuiveren van DNA/RNA uit verschillende monsters. Het richt zich op de ontwikkeling en implementatie van oplossingen die tijd en handmatige handelingen kunnen besparen door het professionaliseren van laboratoriumactiviteiten en verbetering van de diagnostiek.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer