Flexibeler indampen met stikstof concentratoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 11 september 2023
Automatisch indampen
Automatisch indampen | Foto: Salm en Kipp

Stikstof concentratoren zijn een prima flexibel alternatief voor rotatieverdampers, vooral in het geval van kleine volumes (minder dan 50 ml) en grote monsteraantallen.

Snellere verdamping

Verdamping wordt versneld door een gasstroom over de vloeistof te leiden die de met damp verzadigde luchtlaag boven de vloeistof verdringt. Omdat de monsters worden ondergedompeld in een waterbad, met programmeerbare temperaturen tot 100 °C, wordt de verdamping verder versneld.

Compactere oplossing

LabTech biedt 4 modellen, waarvan 3 geautomatiseerd en één handmatig, met verschillende buismaten om aan meerdere behoeften te voldoen. De MultiVap 10 is een automatisch systeem waarmee het mogelijk is om te verdampen tot droog of te concentreren tot een vast eindpuntvolume. Het is een veel compactere oplossing in vergelijking met conventionele rotatieverdampers, met de mogelijkheid om buiten de zuurkast te gebruiken dankzij het geïntegreerde dampafzuigsysteem.

Dubbel-eindpuntvaten van 50 ml en 200 ml

Nieuw voor de MultiVap 10 zijn de dubbel-eindpuntvaten van 50 ml en 200 ml die, dankzij de hulp van een geschikte adapter, 0,5ml en 1 ml eindpunten mogelijk maken met hetzelfde vaten. Dit betekent dat het niet nodig is om verschillende vaten te gebruiken voor de verschillende eindpuntbehoeften, wat het werken met de LabTech MultiVap 10 nog eenvoudiger maakt.

Geschreven door

Logo van:Flexibeler indampen met stikstof concentratoren

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer