Eiwit-analyse sneller en schoner met DUMAS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eiwit-analyse sneller en schoner met DUMAS
Article image of: Eiwit-analyse sneller en schoner met DUMAS

Dumas is een referentie- en routinemethode voor de bepaling van de totale stikstof- en eiwitconcentratie. De methode is bij uitstek voor diverse levensmiddelen- en diervoederproducenten en -leveranciers. Deze stikstof- en eiwit analyse is uiterst reproduceerbaar en voldoet aan nationale en internationale normen voor levensmiddelen en diervoeders.

De Rapid N Exceed en de Rapid Max N Exceed van Elementar zijn snel, reproduceerbaar en hebben een hoge throughput.

De monsterverwerkingscapaciteit van een Dumas-systeem kan gemakkelijk oplopen tot meer dan 200 monsters per dag. Tijdens 24-uurs diensten kan dit ook worden verhoogd tot 300 monsters met een gemiddelde analysetijd van 3 tot 5 minuten. Tevens is het mogelijk om tussendoor een spoedmonster te draaien.

De juistheid en reproduceerbaarheid van de resultaten correleren volledig met de klassieke methodes. Door het gebruiksgemak en het snelle resultaat kan – indien gewenst – het monster gemakkelijk opnieuw worden geanalyseerd.
De prijs per analyse is erg laag door de economische werking van het systeem. De volledig geautomatiseerde werking maakt het ook een uitermate veilige methode om N-eiwit te analyseren.

De Rapid N Exceed en de Rapid Max N Exceed zijn minder schadelijk voor het milieu omdat hier niet gewerkt wordt met gevaarlijke chemicalien.

See the Rapid Max N Exceed icon.arrow--dark

Geschreven door

Beun-De Ronde

Als Support en Product Xperts helpen wij laboratoria met hun onderzoek en analyse. Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer