Eerste succesvolle cursus Rol van BHV-ers in een laboraria

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023

De eerste cursus Rol van BHV-ers in een laboratorium heeft plaats gevonden bij het veiligheidsoefencentrum (VOC) van de brandweer midden en west Brabant te Tilburg. Vooraf konden deelnemers zelf hun vragen en problemen inbrengen zodat hier tijdens de cursus aandacht aan besteed kon worden. Opvallend was dat alle deelnemers hier gebruik van maakten, dit stond dan ook garant voor een groep zeer betrokken cursisten.
In de ochtend is eerst theorie gegeven over de BHV organisatie binnen een laboratorium en is specifieke ingegaan hoe om te gaan met spills van oplosmiddelen en andere gevaarlijke stoffen. Dit theoretisch gedeelte werd gegeven door onze docenten Corne Bulkmans en Wim van Alphen. De vragen van de cursisten kwamen allen aan bod in dit gedeelte van de lesdag. Hierbij bleek wederom dat BHV-ers die aan een laboratorium verbonden zijn specifieke vragen hebben over de gevaren waarmee ze te maken krijgen in hun werksituatie. Na de heerlijke lunch ging men aan de slag met een aantal specifieke laboratorium scenario’s. Dit was een zeer nuttige en zinvolle bezigheid die tot vele verschillende inzichten heeft geleid. Dit gedeelte werd begeleid door Henk de Laat van de brandweer te Tilburg. Aanvullend daarop hebben de docenten steeds de scenario’s geëvalueerd samen met de cursisten. Aan het einde van de dag hebben de cursisten geleerd met welke blusmiddelen, ze verschillende branden kunnen blussen en hoe de BHV-ers een brandende gasfles het best kunnen bestrijden.
De eerst volgende cursus wordt op 29 juni 2017 gegeven bij de brandweer in Tilburg. Natuurlijk kunnen we voor u ook de cursus in huis geven, specifiek afgestemd op uw wensen.
Hiervoor kunt u contact op nemen met de projectleider van de veiligheidscursussen Petra van der Veeken.

geschreven door

Logo van:Eerste succesvolle cursus Rol van BHV-ers in een laboraria

Avans+

Waarom kiest u voor Avans+? U bent gedreven. U wilt uw eigen talenten ontwikkelen. Uw organisatie ontwikkelen. Steeds beter worden. Grenzen verkennen. En uiteindelijk de top bereiken. Dat gaat niet... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer