Salm en Kipp verzorgt sinds kort de levering en technische ondersteuning van de DUMAS-analyzers voor stikstof, eiwit en koolstof van de Italiaanse fabrikant Velp. “Beide partijen hebben al veel ervaring met DUMAS-analyzers. Dus was dit een logische stap, waarvan uiteindelijk de laboratoria zullen profiteren.”, aldus Maarten Schouffoer, productspecialist bij Salm en Kipp. DUMAS staat voor een nauwkeurigere, schonere, veiligere en vooral snellere methode om stikstof, eiwit en koolstof te bepalen in vergelijking met de traditionele natchemische methodieken.

Dat maakt deze toestellen geschikt voor laboratoria die zich bezighouden met kwaliteitscontrole, R&D, agro, milieu, food & feed en high-throughput onderzoek en die aan strenge eisen en normen moet voldoen. Het assortiment van Velp omvat stikstof/eiwit-analyzers en een koolstof/stikstof analyzer. Ze zijn ontworpen om 24/7, 365 dagen per jaar te opereren en efficiënt het routineonderhoud uit te voeren. De analyzers zijn verbonden met het VELP Ermes Cloud platform, waarmee het vanaf elke locatie mogelijk is realtime te monitoren, workflows te beheren en meldingen te ontvangen.

Via dit platform kan veilig toegang tot de database van het instrument worden verkregen, en is het mogelijk samen met collega’s aan rapporten te werken via pc, smartphone en tablet.