Dit was Life Science Event 2022

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dit was Life Science Event 2022

Op 6 april vond in Corpus te Leiden de eerste editie plaats van het nieuwe Life Sciences Event. FHI noteerde zo’n 75 geïnteresseerden, inclusief exposanten waren er zo’n 110 aanwezigen. Een fotoimpressie.

Redactie LABinsights | Fotografie: FOODnote

Het programma concentreerde zich rondom ontwikkelingen in DNA-technologieën, Celbiologie en Next Gen Sequencing. Tussen de lezingen door konden belangstellenden zich op de informatiemarkt laten bijpraten over nieuwe technieken. Exposanten vertelden dat de enorme run op consumables in de biotechsector voorbij is.

Vorig jaar waren door de coronapandemie de pipetpunten niet meer aan te slepen, evenals de benodigde reagentia voor de honderdduizenden wekelijkse PCR-testen. Ook pipetteerrobots werden in enorme aantallen verkocht. Het risico van deze investeringen voor laboratoria was laag, omdat de overheid borg stond voor een afnamegarantie, zodat zelfs labs die geen tests draaiden nog van inkomsten verzekerd waren.

Saillant detail vanuit de wandelgangen: laboratoria die hun apparatuur bij Chinese leveranciers kochten kampten met periodieke storingen, waardoor ze hun capaciteit bij lange na niet haalden en zelfs op handmatige opwerking van monsters moesten overgaan. Gezien de hoge automatiseringsgraad waren de vereiste medewerkers hiervoor uiteraard niet voorhanden.

Europese en Amerikaanse A-merken kampten met leveringsproblemen door de gigantische vraag naar disposables en automatiseringsoplossingen, maar hun technologie bleek in tijden van crisis stukken betrouwbaarder. Daarmee bleek maar weer eens dat ook in de labmarkt ‘goedkoop’ meestal ‘duurkoop’ is.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer