Cursus Bloedbankkunde van de HAN

icon.highlightedarticle.dark Opleidingen
54 bekeken Laatste wijziging: 4 februari 2024
Cursus Bloedbankkunde van de HAN
Cursus Bloedbankkunde van de HAN | Foto: HAN

Deze cursus Bloedbankkunde is echt uniek.

In Nederland bestaat op geen enkel niveau een cursus of opleiding waarin zo gestructureerd aandacht is voor bloedbankkunde. De wetgever stelt echter wel eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers. Daarom ontwikkelde de HAN deze cursus in samenwerking met Sanquin in Amsterdam. Het is een onderdeel van de opleiding Bloedtransfusie.

Bloed en bloedproducten

De cursus Bloedbankkunde gaat in op alle aspecten van bloedbankkunde. Denk aan de geschiedenis, wet- en regelgeving, donorkeuring en onderzoek. Je leert meer over het verkrijgen en bewerken van bloed en bloedproducten. Daarnaast ga je aan de slag met de indicatiestelling voor bloed en bloedproducten en transfusiereacties. Ook de problematiek van de patiënt met multipele bloedgroepantistoffen komt aan bod.

Werk je bij een bloedbank of bloedtransfusiedienst in een ziekenhuis? Of wil je vanuit een andere functie/opleiding jouw kennis van bloedbankkunde vergroten? Dan is de cursus Bloedbankkunde iets voor jou.

Schrijf je nu in voor de editie die op 17 september 2024 van start gaat.

Na deze cursus weet je meer over het verkrijgen en bewerken van bloed en bloedproducten. Ook kun je aan de slag met de indicatiestelling voor bloed, bloedproducten en transfusiereacties. Daarnaast weet je meer over de problematiek van de patiënt met multipele bloedgroep-antistoffen.

Schrijf je nu in via:icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Cursus Bloedbankkunde van de HAN

HAN_University of Applied Sciences

Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie De HAN biedt naast regulier bachelor onderwijs ook scholing voor professionals. Denk hierbij aan post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen om kennis te verdiepen, bij te houden en/of uit te breiden.... Lees meer