Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt

268 bekeken 9 mei 2023
Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt
Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt | Foto: Clinisys
Article image of: Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt
Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt | Foto: Clinisys

In minder dan 3 jaar heeft de Clinisys GLIMS Genetics-oplossing, specifiek gericht op moleculaire biologie en genetica voor laboratoria, een plaats veroverd op de markt dankzij haar kracht, prestaties en flexibiliteit. En met de GLIMS Genetics Counseling-extensie, die het beheer van klinische genetische consulten mogelijk maakt, breidt het haar functionaliteit op dit snel groeiende gebied verder uit.

De Clinisys GLIMS Genetics-oplossing, de voorhoede van de menselijke genetica, gelanceerd in 2020, had slechts twee jaar nodig om erkenning te krijgen in een zeer competitief veld. Het werd al gekozen door 19 klanten in 17 Europese landen, waaronder 7 universitaire ziekenhuizen in Frankrijk. Daarvan zijn er al 6 in productie in Frankrijk, Duitsland en België, de andere worden geïnstalleerd.

Uitgebreide knowhow in de genetische consultatie.
GLIMS Genetics Counseling, een nieuwe uitbreiding van Clinisys GLIMS Genetics, stelt de afdeling in staat het hele proces van een genetische consultatie met de patiënt en zijn familie te doorlopen. Met al twee bestellingen in Frankrijk, zal het dit jaar in productie gaan in het Universitair Ziekenhuis van Poitiers. GLIMS Genetica Counseling biedt veel voordelen in deze snelgroeiende activiteit van genetische consultaties.

“We zijn GLIMS Genetics dankbaar voor hun bijdrage aan de voortschrijdende testmanagementactiviteiten in ons laboratorium. Door de toenemende aanvragen en de uitbreiding van ons aanbod op het gebied van genetische tests moeten we alles sneller kunnen verwerken, en de technologische vooruitgang opent nieuwe onderzoeksgebieden die we moeten kunnen benutten. De potentiële voordelen voor de patiënt zijn aanzienlijk en de efficiëntie van onze laboratoriumsoftware moet deze nieuwe uitdagingen aankunnen“, zegt Dokter Fabienne Dufernez, Apotheker-bioloog en Ziekenhuisarts in het Universitair Ziekenhuis van Poitiers.

Standalone, gekoppeld of als totaaloplossing.
GLIMS Genetics kan als een standalone oplossing worden gebruikt voor genpanels en het beheer van resultaten voor varianten, maar ook samen met andere laboratoriuminformatiesystemen of binnen een complete GLIMS-configuratie met alle voordelen van een krachtig, modern laboratoriuminformatiesysteem, inclusief rapportage, statistieken en facturatie. Clinisys GLIMS Genetics omvat het volledige genetische spectrum en creëert geïntegreerde, digitale workflows voor conventionele en moleculaire cytogenetica, Tumorgenetica, Array CGH, MLPA, PCR, Sanger-sequencing als ook Next-generation sequencing.

Nieuwe ontwikkeling gaande…
Clinisys blijft werken aan ontwikkelingen om laboratoria te voorzien van zijn expertise in hun specifieke activiteiten, in meerdere disciplines, die aan hun prestaties ten goede komen. Eind 2023 wordt het aanbod aangevuld met een nieuwe module, HLA Transplant, gewijd aan de specialisaties van immunogenetica en HLA. De functionaliteiten van deze nieuwe module die geïntegreerd wordt in Clinisys GLIMS, zullen binnenkort onthuld worden.

Lees er alles overicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt

Clinisys nv

Uitgebreide laboratoriumoplossingen voor betere patiëntenzorg Lees meer