Bloedstalen optimaal traceren

icon.highlightedarticle.dark Automatisering Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bloedstalen optimaal traceren

Brady Corporation levert een combinatie van B-7425 UHF RFID-labels, labelontwerpsoftware, een printer om de RFID-labels te printen en te coderen, en een scanbox om de nauwkeurigheid van een zending te controleren. Het systeem is inzetbaar om bijvoorbeeld een traceringsproces te automatiseren om een toenemende stroom monsters te kunnen beheren.

Het RFID-label is gemaakt van polypropyleen en blijft kleven op monsterbuisjes. Met de afmetingen van 45 x 30 mm past het label perfect op met name bloedbuisjes. Het label heeft een UHF RFID-antenne met een leesbereik van 6 meter. De code in de RFID-chip wordt via een aangepaste softwarelink gegenereerd door het ERP-systeem van de gebruiker om volledige traceerbaarheid te implementeren zonder privacygevoelige gegevens te delen.

Zodra een zending (bloed)buisjes voor analyse naar een partnerlaboratorium gaat, wordt deze in een met vaste AR 62 RFID-scanners uitgeruste scanbox geplaatst. Gescande gegevens worden op de transportbox weergegeven om via het ERP-systeem aan te geven welke bloedbuisjes klaar staan voor verzending. Het systeem elimineert daarmee menselijke fouten en beperkt handwerk, met als resultaat een veel snellere traceringsoplossing.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer