Baanbrekend cryogeen systeem voor vermalen van bulk hoeveelheden monster

icon.highlightedarticle.dark Bemonsteringsapparatuur Laatste wijziging: 21 augustus 2023
Cryo-Blade cryogeen vermaler
Cryo-Blade cryogeen vermaler | Foto: Cole-Parmer

Instrument Solutions levert een innovatief cryogeen systeem voor het vermalen van grote hoeveelheden monsters.

Ultrahoge verwerkingscapaciteit

De nieuwe Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade cryogeen vermaler heeft een ultrahoge verwerkingscapaciteit van monstermateriaal tot 1 kg. Dankzij de homogene vermaling van het monster is slechts 1 g nodig als representatief testmonster van een gemalen batch van 1 kg om te analyseren.

Bovendien voldoet deze techniek aan de FDA-voorschriften (Food and Drug Administration). Deze krachtige toevoeging aan het assortiment cryogeen vermalers die Instrument Solutions levert werkt uitstekend samen met de SPEX Freezer Mill, die geschikt is voor 100 – 150 gram monstermateriaal.

Analyse van pesticiden en QuEChERS

Daarnaast is deze cryogeen vermaler voornamelijk ontwikkeld voor het fijnmalen van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en plantaardig materiaal, ter voorbereiding op de analyse van onder andere pesticiden en QuEChERS. Dankzij het verbeterde terugwinningsproces van deze pesticiden worden betere analyseresultaten bereikt.

De Cryo-Blade automatiseert bovendien de toevoer van vloeibare stikstof en doet dit binnen 15 minuten of zelfs sneller. Dit maakt omslachtige handelingen met vloeibare stikstof overbodig, waardoor het gebruik ervan veel veiliger wordt. Er loopt momenteel een octrooiaanvraag voor de achterliggende techniek. Bovendien wordt de vermaling aanzienlijk effectiever, doordat het apparaat eerst afkoelt tot de vooraf ingestelde temperatuur voordat het met vermalen begint.

In het kort de eigenschappen:

  • Hoge verwerkingssnelheid tot 1 kg monster per run
  • Een cyclus uitvoeren in 15 minuten of minder
  • Mogelijkheid om vloeibare stikstof of droogijs te gebruiken om uw monster te verwerken
  • Automatisch doseren van vloeibare stikstof elimineert het hanteren en manipuleren van vloeibare stikstof (octrooi aangevraagd).

Vóór het vermalen begint de Cryo-Blade met afkoelen tot de vooraf ingestelde temperatuur, waardoor de vermaling veel effectiever wordt dan wanneer deze direct zou beginnen.

Veiligheid voor de gebruiker

Om de gebruiker veiligheid te bieden bij elk gebruik, is de Cryo-Blade uitgerust met een geïsoleerde buitenkom, mechanische vergrendelingshendel en sensoren. De uitneembare 5 L binnenkom biedt ruimte voor monsters tot 1 kg en maakt het mogelijk monsters in de vriezer te bewaren, zodat een tweede kom kan worden gebruikt om een nieuwe batch te bereiden.

Hoewel de buitenkom geïsoleerd is en monsters veilig kunnen worden aangeraakt, wordt het gebruik van beschermende handschoenen aanbevolen.

Droogijs als alternatief voor vloeibare stikstof

Bij gebrek aan vloeibare stikstof als alternatief, kan het apparaat ook worden gebruikt met droogijs om dezelfde gewenste resultaten te bereiken.

Beschikbare programma’s

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, waaronder de automatische modus, waarin de parameters worden ingesteld op basis van het monster volume, en de geprogrammeerde modus, waarin gebruikers maximaal 10 protocollen kunnen opslaan. De intuïtieve interface biedt ondersteuning in 12 talen.

Typische toepassingen en monsters

  • Fruit (appel, watermeloen, aardbeien)
  • Groenten (maïs, broccoli, wortel)
  • Cannabis (bloemknop, eetbare producten)
  • Plant (blad, wortel, stengel, bloem)
  • Zaden (soja, pompoen, tomaat, maïs)
  • Dierlijk weefsel (spier, hart, long, lever)
Bekijk documentatie en filmpje en neem contact met mij op icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Baanbrekend cryogeen systeem voor vermalen van bulk hoeveelheden monster

Instrument Solutions Benelux B.V.

Instrument Solutions is vanaf 2000 uw partner in analyseapparatuur, verbruiksmateriaal en support voor laboratoria in België, Nederland en Luxemburg op het gebied van monstervoorbewerking, monsterbehandeling, monsterautomatisering & monsterdosering voor Elementanalyse,... Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer