Analytische Chemie 2.0: tips & tricks (VII)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
57 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Analytische Chemie 2.0: tips & tricks (VII)

Rob van Turnhout, salesmanager bij Skalar Analytical, stelt hoofdredacteur Vincent Hentzepeter voor aan Arachne Litjes, recruiter van de afdeling personeelszaken. Ze vertelt over de vacatures die bij Skalar openstaan en de diverse stagemogelijkheden met kans op een carrièrestart bij Skalar.

Heel wat stagiaires vinden tijdens of aan het eind van hun studie een interessante stageplek bij Skalar, vertelt Van Turnhout bij een rondleiding door de applicatielaboratoria. “We doen heel veel standaardapplicatiewerk hier op het lab, waarvoor we regelmatig stagiair(e)s inzetten die meelopen in de routine. We hebben hier eigenlijk continu een aantal mensen lopen die hier een technische of laboratoriumopleiding volgen en die worden hier ingezet in ons laboratorium.” De aanvragen voor stages lopen via de HR-afdeling. Die zit in het vrij recent betrokken tweede Skalar-gebouw tegenover het hoofdgebouw. Hier zijn ook R&D en de marketingafdeling gevestigd. Arachne Litjes, recruiter van het HR-Department, coördineert de werving van nieuw personeel en het aantrekken van stagiairs. Skalar heeft als groeiend bedrijf diverse vacatures, zowel op technisch als commercieel en logistiek vlak, vertelt ze. “Waaronder momenteel een ‘software engineer robotica’, een ‘inkoper’ en een ‘planner’ voor de afdeling operations, een ‘frontend developer’ voor de R&D-afdeling, en een laborant die internationale laboratoriumervaring op wil doen. Dit is te zien op onze website ‘werkenbijskalar.com’. En er is ook altijd de mogelijkheid van een open sollicitatie. Zo komt er behoorlijk wat binnen, ook vanuit de studenten. Denk aan hogescholen, mensen met een elektronische, chemische, mechanische of informatietechnologische achtergrond. Eigenlijk hebben we altijd allerlei soorten stagiairs hier lopen. Technisch, chemisch, maar er is onlangs ook iemand voor de afdeling marketing bijgekomen, het varieert nogal. Dan hopen we natuurlijk dat de mensen bij Skalar blijven na hun studie. Dat gebeurt ook regelmatig, we doen er ons best voor om zo veel mogelijk te kunnen bieden.”

“Ik combineer eigenlijk de kennis die ik heb opgedaan van hardware én software in mijn stage”
Ties Tienhoven

Ties Tienhoven is één van die stagiairs. Hij is student technische informatica aan Avans Hogeschool. “Binnen Skalar ontwikkel ik een stuk software, waarmee ik één van de analyzers kan simuleren, zodat deze gebruikt kan gaan worden bij het testen van de nieuwe software.” Zijn stage biedt hem de mogelijkheid zijn studiekennis in de praktijk te brengen, wat ook de nodige creativiteit vergt. “Ik combineer eigenlijk de kennis die ik heb opgedaan van hardware én software in mijn stage. Ik heb natuurlijk wel wat praktijkkennis opgedaan in mijn studie, maar hier zit je in de werkelijkheid en dat vergt ook een leerproces. Ik leer hier goede, nieuwe dingen bij. Ik zit hier nu een maand en dat bevalt me prima. De hele stage duurt een half jaar.” Litjes: “En dan hopen we natuurlijk dat Ties wil blijven! Afstudeerstage en meeloopstages, beide zijn mogelijk bij Skalar: wat Ties betreft is het een afstudeerstage. Dat gaat zeker wat opleveren, daar ben ik van overtuigd.”

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark